Kamioni

Saznajte više o tome kako podržavamo ovaj segment u ovom segmentu interaktivne brošure

Povezujući regije i države

DUGA PUTOVANJA SA TEŠKIM TERETOM

Neka vas ne plaše velike udaljenosti. Bez obzira koliko daleko vas posao odvede, vi poslujete tako što držite svoje obećanje. I pomažete drugima da održe svoje. Znamo da sve mora raditi i da svaku kapljicu goriva morate maksimalno iskoristiti. Ovdje smo jer vam možemo pomoći da se osjećate kao da smanjujete udaljenosti.

Karakteristike koje nudi Volvo Trucks za vaše poslovanje

Istražite rješenja napravljena da vaš život učine lakšim i poslovanje još boljim.

Uštedite gorivo pomoću funkcije I-Save
Zahvaljujući njoj savladaćete brda i uspone pri većoj brzini, štedeći gorivo i ne gubeći na brzini, pri ujednačenoj vožnji.

Optimizujte koristeći I-See
I-See koristi podatke o topografiji za optimizaciju brzine i promjene brzina na vašim rutama radi efikasne potrošnje goriva.

Sigurno spuštanje nizbrdicom pomoću zajedničke kočnice
Potpuno natovareni kamion i prikolica spuštaju se niz padinu. Zajednička kočnica aktivira kočnice na točkovima prikolice kako bi se kamion i prikolica izravnali i da bi se izbjeglo bočno proklizavanje.

Funkcija Gorivo i okolina u sistemu Dynafleet 
Usluge upravljanja voznim parkom olakšavaju praćenje performansi kamiona i efikasnosti vozača. Brza i precizna, ova usluga vam pomaže da prepoznate mjesta potencijalnih ušteda.

Volvo dinamičko upravljanje onako kako želite
Tražite li savršenu stabilnost i kontrolu pri svim brzinama, u kombinaciji s manjim opterećenjem vaših ramena? Ili želite pomoć da izbjegnete proklizavanje i nenamjerne promjene trake? Pogledajte detaljnije Volvo dinamičko upravljanje.

Sistem sa dvostrukim akumulatorom
Nabavite sistem akumulatora koji obezbjeđuje visok nivo udobnosti u vozilu, a da pri tome ne ugrožava mogućnost pokretanja vozila narednog jutra.

Plinski pogon
Naši kamioni na plinski pogon koriste LNG (tekući prirodni plin) koji trenutno smanjuje vaš CO2 otisak ne ugrožavajući produktivnost. Također nude mogućnost smanjenja troškova goriva.

Kabine Globetrotter – korak u svemir
Koncept kabine Globetrotter izumili smo prije nekoliko decenija kako bismo život na cesti učinili udobnijim i sigurnijim. Uz kabinu unutrašnje visine 220 cm i udoban prostor za spavanje, tu je i puno inovativnih mjesta za odlaganje stvari koje su vam potrebne za život na cesti.

I-Shift sa dva kvačila
I-Shift sa dva kvačila nudi stalan protok snage koja će promijeniti način na koji vozite i povećati vašu produktivnost. 

Referentni klijent

Budući da često putujemo planinskim rutama, potrebna su nam vozila koja nude dobre performanse, ali i malu potrošnju goriva

Spremni za dodatnu milju

Razgovarajte sa svojim lokalnim prodavačem kompanije Volvo Trucks da biste pronašli najbolje rješenje za svoje prevoze na dugim relacijama.