Kamioni

Jose Talamantes Pavon
2022-06-20
4 min
Tehnologija i inovacije Svijet vozača
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Kako tehnologija doprinosi efikasnoj vožnji

Povezivost i analiza podataka stvaraju nove mogućnosti u razvoju vozača i obuci. Bilo da ste vlasnik-vozač ili upravitelj voznog parka, ovo ima potencijal da poboljša potrošnju goriva, radni učinak i sigurnost.
 

Mnogo je faktora koji utiču na potrošnju goriva kamiona – od kojih su mnogi izvan kontrole vozača. Međutim, tehnika vožnje čini razliku i svako ulaganje u razvoj vozača i obuku će se vjerovatno vratiti kroz manju potrošnju, manje nesreća i smanjeno habanje komponenti.
 

Nove tehnologije stvaraju bolje vozače

Kada je u pitanju razvoj vozača, izazov je znati koje se specifične vještine mogu poboljšati. Povezivanje i analiza podataka olakšavaju identifikaciju ovih potencijalnih poboljšanja, dajući kompanijama i vozačima priliku da u skladu s tim prilagode obuku.


Kamioni danas proizvode ogromne količine podataka svaki put kada su na putu, a ti podaci sve više mogu generirati korisne uvide. Naprimjer, postoji li određena ruta ili dio puta gdje je potrošnja goriva uvijek veća? Ili određene situacije u kojima je naglo kočenje češće?


Bilo da su vozači početnici ili iskusni, pravi tip obuke vozača, zajedno s povezanosti i analitikom podataka, mogao bi pomoći svakom vozaču da usavrši svoju tehniku i utiče na svako poslovanje.

U našem vodiču o tome kako nova tehnologija olakšava efikasniju vožnju, možete naučiti sljedeće:

●  Kako vozači i tehnologija mogu raditi zajedno na sprečavanju nesreća

●  Kako povezane usluge i dobra tehnika vožnje smanjuju potrošnju goriva i emisije CO2

●  Kako primijeniti digitalne usluge obuke vozača u praksi

●  Kako su AI i mašinsko učenje pokreću razvoj budućih usluga za obuku vozača

Vodič: Kako tehnologija doprinosi efikasnoj vožnji