Kamioni

Usluga upravljanja gumama

Usluga upravljanja gumama

Izvucite najviše iz svojih guma i povećajte vrijeme koje provodite na putu. Usluga za upravljanje gumama kamiona Volvo uključuje napredni sistem upozorenja za gume koji vam pomaže da predvidite i izbjegnete incidente povezane sa gumama. Pružanje kompletne usluge na jednom mjestu održava vaš kamion i gume u odličnom stanju i te smanjuje vrijeme koje provedite u radionici. Naša posvećena podrška vodit će vas do optimalne ekonomije guma.

Sistem upozorenja za gume

Ova tehnologija na bazi povezivosti omogućava vam da neprestano pratite gume na kamionu i prikolici. Senzori na točkovima stalno registriraju pritisak i temperaturu te prenose podatke vozaču i matičnom uredu.

Servisni postupak na jednom mjestu

Naš brzi servisni postupak na jednom mjestu omogućava istovremeno obavljanje kompletne provjere stanja kamiona i guma. Osim što vam pruža visokokvalitetno održavanje, štedi i vrijeme provedeno u radionici te smanjuje broj potrebnih posjeta.

Skeniranje utora na gumama od 7 sekundi

Ova jedinstvena tehnologija zasnovana na laseru pruža tačne podatke o dubini profila za sve vaše gume u trenu. Skenira četiri točka u samo sedam sekundi i nudi zapanjujuću tačnost merenja od jedne desetine milimetra.

Sveobuhvatna provjera stanja vašeg kamiona i guma

Podrška za gume

Pomažemo vam u odabiru guma koje optimiziraju ekonomičnost vaših guma i smanjuju potrošnju goriva, s obzirom na vaš specifičan kamion i rad. Osim toga možemo vam pomoći da uštedite vrijeme i prostor skladištenjem guma tokom ljeta i zime.

Odobreno za ADR transport

Ako prevozite opasnu robu, možete biti sigurni da je naš sistem upozorenja za gume certificiran za ATEX i odobren za ADR transport. To dodaje još jednu dimenziju sigurnosti i brige o okolini u transportnoj industriji.

Uštedite vrijeme, gume i novac

Održavanje za uštedu vremena

Potpunim održavanjem u jednoj servisnoj radionici uštedjećete posjete radionici i dragocjeno vrijeme. Tome će doprinijeti i naš efikasan i moderan način servisiranja.

Kamion u najboljem stanju

Naše visokokvalitetno održavanje štiti performanse i vrijednost vašeg kamiona. Poboljšava vaš radni učinak i čini vaš posao bezbjednijim.

Manji troškovi za gume i gorivo

Odgovarajuće gume i preventivno održavanje, uključujući pravilno poravnanje točkova, omogućavaju vam da maksimizirate i potrošnju goriva i vijek trajanja profila.

Praktičnost i manje administracije

Sa samo jednom radionicom u koju ćete dolaziti, sa jednim pozivom i samo jednim računom, vaše održavanje postaće mnogo jednostavnije i efikasnije.

Manji rizik od neprijatnih iznenađenja

Naše preventivno održavanje omogućuje vam da riješite rizike prije nego što se pretvore u probleme. Svodi rizik od zastoja, popravaka i neočekivanih troškova na najmanju moguću mjeru.

Bolja kontrola troškova

Vaši operativni troškovi postaće predvidljiviji. Plaćate fiksnu cijenu po kilometru, a naša preventivna skrb smanjuje rizik od nepredviđenih popravaka.

Originalni servis Volvo

Originalni servis Volvo

Neka vaš kamion održavaju najvještiji tehničari u najmodernijoj radionici koristeći najprikladnije alate i dijelove.

Saznajte više o usluzi upravljanja gumama