Kamioni

I-Save

I-Save idealno je rješenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim putovanjima sa teškim teretom, uz sjajnu voznu sposobnost. Što dalje vozite, možete uštediti više i učiniti svoje poslovanje profitabilnijim. I-Save je dostupan za Volvo FH Aero i Volvo FH i kombinuje naš D13 motor s tehnologijom turbocompound i paketom goriva*.

Kombinovanje efikasnih tehnologija za uštedu goriva

I-Save kombinuje efikasan D13 motor s tehnologijom turbocompound i I-Shift mjenjačem opremljen uslugom I-See. I-See optimizira brzinu, promjenu brzina i počinje kočiti u odnosu na rutu ispred vas. Povrh toga, I-Save također koristi efikasnije zadnje osovine i druge komponente za uštedu energije te softver u kombinaciji za uštedu goriva.

Štedite gorivo bez gubitka brzine

Motor D13 s tehnologijom turbocompound proizvodi 300 Nm veći obrtni moment pri niskim obrtajima u poređenju s D13 motorom s istom izlaznom snagom, ali bez ove tehnologije. To znači da je potrebno manje biranja nižeg stepena prenosa i manje goriva kako biste održali stalnu brzinu u saobraćaju na autocestama. U kombinaciji s uslugom I-See, motor vam omogućava savladavanje uzbrdica i nagiba u višoj brzini, čime se štedi gorivo bez gubitka brzine.

I-Shift za duga putovanja sa teškim teretom

Dizajniran posebno za efikasnu vožnju autocestom, I-Shift sa optimizovanim softverom će vam pomoći da uštedite gorivo. Vožnjom u ekonomičnom režimu svaka promjena stepena prenosa precizno se tempira kako bi vaš motor radio u najefikasnijem rasponu broja okretaja.

Energetski efikasan motor

Motor D13 s tehnologijom turbocompound iskorištava dostupnu energiju u svakoj fazi, pružajući veću efikasnost u cijelom rasponu broja obrtaja u minuti, s najboljim rezultatom u rasponu od 900 do 1300 o/min. Birajte između 420 KS, 460 KS i 500 KS.

I-See

I-See koristi znanje o topografiji ceste, krivinama, kružnim tokovima i informacijama o saobraćaju kako bi na najbolji mogući način iskoristio kinetičku energiju kamiona. Koristi mapu visoke rezolucije za tačno pozicioniranje. S aktiviranim tempomatom, I-See se brine o odabiru stepena prenosa, ubrzanju, kočenju motorom i kretanju kako bi se smanjila potrošnja goriva. To je vitalni dio I-Save paketa.


Pročitajte više o funkciji I-See 

Bolja vožnja na duge staze

I-Save je dizajniran da napravi razliku u transportu na duge relacije. Poboljšana efikasnost goriva trenutno utiče na operativne troškove. I povrh toga, I-Save također nudi odlično iskustvo vožnje s poboljšanom voznom snagom. Veći obrtni moment, manji broj obrtaja motora i tiši pogonski sklop su prednosti koje većina vozača cijeni.

* Paket za uštedu goriva uključuje I-See, I-Cruise s funkcijom I-Roll, nove, štedljive stražnje osovine, isključivanje motora na praznom hodu i pumpu servoupravljača s promjenjivom zapreminom.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Posjetite ih, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.