Kamioni

Vrhunski kamion za duge relacije

VOLVO FH S FUNKCIJOM I-SAVE

Volvo FH sa funkcijom I-Save idealno je rješenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim putovanjima sa teškim teretom, uz sjajnu voznu sposobnost. Što dalje vozite, možete uštediti više i učiniti svoje poslovanje profitabilnijim.

Volvo FH sa funkcijom I-Save kombinuje naše D13TC motore sa paketom goriva*. Može smanjiti vaše troškove za gorivo do 10%**. Pored toga, I-Save omogućava dužu vožnju na nižem broju obrtaja i višim stepenima prenosa, što doprinosi mirnijoj i laganijoj vožnji. Također, možete se veseliti bržem odzivu obrtnog momenta od pogonskog sklopa. To je odličan pogon.

Povećanje produktivnosti

Motor D13TC proizvodi za 300 Nm veći obrtni moment na malom broju obrtaja. Ovo znači da će vam biti potrebno manje ubrzanja i goriva da biste održali stalnu brzinu u saobraćaju na autocestama. U kombinaciji sa softverom I-See, ovaj motor omogućava da savladate uzbrdice i nagibe u višoj brzini, čime se štedi gorivo bez gubitka brzine, a vožnja je mirnija. Dodatni obrtni moment također omogućava veću prosječnu brzinu, osobito kod penjanja uzbrdicom.

Motor D13TC nudi veću efikasnost i obrtni moment

D13TC je naš najekonomičniji motor ikada i dostupan je s 420 KS, 460 KS i 500 KS. Zahvaljujući tehnologiji Turbo Compound, motor D13TC potpuno iskorištava dostupnu energiju u svakoj fazi, pružajući veću efikasnost u cijelom rasponu broja obrtaja u minuti, s najboljim rezultatom u rasponu od 900 do 1300 o/min.

* Paket za uštedu goriva uključuje ažurirani softver I-See koji se temelji na mapama, I-Cruise s funkcijom I-Roll, nove, štedljive stražnje osovine, gašenje motora u praznom hodu i pumpu servoupravljača s promjenjivom zapreminom.

** Tvrdnja o poboljšanju potrošnje goriva izračunava se uspoređivanjem troškova dizela i sredstva AdBlue za I-Save D13TC Euro 6 step E opremljen paketom FUELECO+ s klasičnim motorom D13 eSCR Euro 6 step E bez funkcija uključenih u paket za uštedu goriva. Stvarna potrošnja goriva zavisi od mnogih faktora, kao što su brzina vožnje, korištenje tempomata, specifikacije vozila, opterećenje vozila, stvarna topografija, vozačko iskustvo, održavanje vozila i vremenski uslovi.

Dostupno za ove kamione

Iskoristite svaku kap svog goriva

Vaš prodavac vam može pomoći da izvučete najbolje iz svake kapi.