Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×

Vrhunski kamion za duge relacije

VOLVO FH S FUNKCIJOM I-SAVE

Volvo FH sa funkcijom I-Save idealno je rješenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim putovanjima sa teškim teretom, uz sjajnu voznu sposobnost. Što dalje vozite, možete uštediti više i učiniti svoje poslovanje profitabilnijim.

Volvo FH sa funkcijom I-Save kombinuje naše D13TC motore sa paketom goriva*. Tako možete smanjiti troškove goriva do 7%**. Pored toga, I-Save omogućava dužu vožnju na nižem broju obrtaja i višim stepenima prenosa, što doprinosi mirnijoj i laganijoj vožnji. Također, možete se veseliti bržem odzivu obrtnog momenta od pogonskog sklopa. To je odličan pogon.

Povećanje produktivnosti

Motor D13TC proizvodi za 300 Nm veći obrtni moment na malom broju obrtaja. Ovo znači da će vam biti potrebno manje ubrzanja i goriva da biste održali stalnu brzinu u saobraćaju na autocestama. U kombinaciji sa softverom I-See, ovaj motor omogućava da savladate uzbrdice i nagibe u višoj brzini, čime se štedi gorivo bez gubitka brzine, a vožnja je mirnija. Dodatni obrtni moment također omogućava veću prosječnu brzinu, osobito kod penjanja uzbrdicom.

Motor D13TC nudi veću efikasnost i obrtni moment

D13TC je naš najekonomičniji motor u pogledu potrošnje goriva ikada proizveden. Dostupan je u verzijama od 460 i 500 KS, sadrži klipove sa patentiranim talasastim unutrašnjim oblikom koji poboljšava sagorijevanje i povećava efikasnost. Zahvaljujući tehnologiji Turbo Compound, motor D13TC potpuno iskorištava dostupnu energiju u svakoj fazi, pružajući veću efikasnost u cijelom rasponu broja obrtaja u minuti, sa najboljim rezultatom u rasponu od 900 do 1.400 obr/min.

* Paket za gorivo uključuje softver I-See koji se zasniva na kartama, I-Shift s optimizovanim softverom za duga putovanja sa teškim teretom, I-Cruise sa funkcijom I-Roll, štedljive zadnje osovine, isključivanje motora na praznom hodu i pumpu servoupravljača sa varijabilnim volumenom.

** D13TC Euro 6 D sa paketom za gorivo (I-Save) u poređenju sa motorom D13 eSCR Euro 6 D. Stvarna potrošnja goriva zavisi od mnogih faktora, kao što su tempomat, stvarna topografija, iskustvo vozača i vremenski uslovi.

DOSTUPNO ZA OVE KAMIONE

Iskoristite svaku kap svog goriva

Vaš prodavac vam može pomoći da izvučete najbolje iz svake kapi.