Kamioni

Volvo planiranje servisiranja

Kvarovi i hitni popravci štete radnoj efikasnosti i prihodima. Štede ih proaktivno servisiranje i preventivno održavanje. Dakle, isplati se planirati. I mi ćemo to učiniti za vas. Plan servisiranja kompanije Volvo posebno je izrađen za vaš kamion i vaše poslovanje. Posjeti radionici su planirani, mirovanja svedena na minimum, a vrijeme neprekidnog rada optimizirano. Sve je i potpuno besplatno.

Prilagođeno vašem kamionu

Teški uslovi rada znače više trošenja i habanja. Mala kilometraža znači manje održavanja. Dakle, ono što je dobro za jedan kamion, ne mora nužno biti dobro i za vaš kamion. Uz povezano planiranje usluga, koristimo ugrađenu povezanost vašeg kamiona kako bismo identificirali njegove jedinstvene potrebe održavanja. Tada radimo proaktivno na optimizaciji vašeg rasporeda usluga. Sve kako bi se osiguralo da vaš kamion dobije tačno potrebnu uslugu - ni više, ni manje.

Ugovor o održavanju
 

Volvo Ugovor o održavanju predstavlja plan servisiranja za stvarni svijet. Uključuje planiranje povezanih usluga, gdje koristimo ugrađenu povezanost vašeg kamiona za daljinsku provjeru istrošenosti pojedinih komponenata. Zatim vas proaktivno pratimo, koristeći podatke o vašem kamionu za optimizaciju vašeg rasporeda održavanja. To znači da se posjete radionici mogu planirati prema stvarnoj upotrebi i stanju vašeg kamiona. Osim toga, osigurava da su same posjete efikasnije te da su rezervni dijelovi uvijek dostupni. Sve da vaš kamion ostane na putu i dostupan za rad.

Planiranje servisiranja – kako se to radi

1. korak: Unos podataka

Vaša besplatna sesija planiranja servisiranja počinje unosom tačnih specifikacija, potrošnje i godišnje kilometraže kamiona, kao i podataka o vašem poslovanju, u naš sistem. 

2. korak: Identifikujemo
Nakon što ispitamo kako različiti servisni intervali mogu uticati na radni učinak vašeg kamiona, odredićemo odgovarajući nivo održavanja.

3. korak: Planiramo
Na osnovu vaših podataka izradićemo individualni plan servisiranja u kome se navodi kada je kamionu potreban servis i šta tačno treba uraditi, tako da ćete uvijek znati šta možete očekivati.

4. korak: Mi servisiramo koristeći
Planirano povezivanje usluga, provjeravamo stvarnu upotrebu vašeg kamiona i stvarne potrebe za servisom na daljinu. Nakon toga proaktivno stupamo u kontakt s vama kako bismo vaš kamion unaprijed zakazali za servis.

5. korak: Fino podešavamo
Pri svakoj posjeti radionici, pregledaćemo potrebe kamiona i optimizovati plan pa ćete uvijek moći da najbolje iskoristite svoj kamion ili vozni park.

Planirajmo zajedno

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks izradiće besplatan plan servisiranja i odgovoriti na sva vaša pitanja o servisu.