Kamioni

Čovjek koji drži tablet stoji kraj prozora i gleda dolje nad svojim voznim parkom

Upravljanje voznim parkom

 

Budite u toku s našim prilagođenim povezanim uslugama. Koristeći podatke o vašem kamionu i voznom parku, one će vam pomoći da smanjite papirologiju, poboljšate protok informacija i optimizirate svoj cjelokupan rad.
 

Mogućnosti su beskrajne. Lakše ćete upravljati voznim parkom i transportom. Uštedite gorivo. Nadgledajte zdravlje svojih kamiona. I još mnogo toga. Osim toga, sve to možete učiniti u okviru usluge Volvo Connect, interfejsa za vaše digitalne usluge. Pridonosi efikasnijem i profitabilnijem svakodnevnom radu i bezbrižnosti da se fokusirate na ono što je zaista važno: briga o svojim kupcima.

Zašto usluge upravljanja voznim parkom

  • Poboljšavaju protok informacija
  • Maksimalno povećavaju radni učinak
  • Uštedite gorivo
  • Maksimalno povećavaju korisni teret i kilometražu
  • Smanjuju papirologiju
  • Omogućavaju da ostanete konkurentni 

Volvo Connect

Bez obzira na to da li vozite vlastiti kamion ili upravljate voznim parkom, sada možete povezati kritične aspekte svog poslovanja na potpuno nove načine. Na jednom mjestu, s jednom prijavom i jednim prikazom. Volvo Connect je interfejs za vaše digitalne usluge. Smatrajte ga svojim digitalnim domom za profitabilnije transportno poslovanje.

Istaknute usluge

Informacije o sredstvima

Pregledajte trenutno stanje cijelog voznog parka i provjerite trenutno stanje svakog sredstva u realnom vremenu uz samo jedan klik. Karakteristike uključuju kompilaciju svih sredstava za kamione i prikolice i njihov status; informacije o pravnim inspekcijama (ako su dostupne); praćenje pritiska u gumama, alarme, upozorenja i obavještenja za različite događaje; i mogućnost dodavanja funkcionalnosti kao što je preuzimanje podataka s tahografa.

Aplikacija Volvo Connect

Snaga Volvo Connecta na dlanu. Pristupite moćnim analitičkim alatima, informacijama o imovini i vremenima vozača; upravljajte s više voznih parkova i šaljite trenutne poruke – sve s jedne intuitivne i jednostavne kontrolne ploče.

Historija postupaka u radionici

Historija postupaka u radionici je brz i lak način praćenja vaših završenih posjeta radionici. Pretražite prema datumu, ugovoru, distributeru, računu ili garanciji kako biste pronašli detalje o obavljenom poslu i razlogu posjete.

Dnevnik

Smanjite papirologiju i pojednostavite svoj radni tok. Dnevnik vozačima omogućuje da digitalno prijavljuju sve probleme vezane za kamione, prikolice i drugu imovinu, tako da ih menadžer voznog parka može odmah pregledati i riješiti. Izvještaji se mogu pregledavati prema hitnosti, a vozači mogu vidjeti i je li problem već evidentiran kako bi se spriječilo dvostruko izvještavanje.

Komunikacija voznog parka

Koristite ugrađenu funkcionalnost u usluzi Volvo Connect za razgovore između korisnika, uključujući vozače koji koriste aplikaciju Volvo Connect. U svoje trenutne poruke čak možete priložiti informacije o lokaciji, slike i datoteke.

Pristup podacima

Uz Pristup podacima možete dijeliti informacije iz svog kamiona Volvo s drugim sistemima za upravljanje voznim parkom. To vam daje fleksibilnost za efikasan rad s upravljanjem voznim parkom bez obzira na platformu.

KONTAKTIRAJTE DISTRIBUTERA

Od pronalaska odgovarajućeg dijela do popravka ili servisiranja kamiona, vaš lokalni trgovac kompanije Volvo Trucks tu je da bi vam pomogao. Nazovite nas – ili još bolje, posjetite nas.