Kamioni

Spreman za karoserijsku opremu

Kiper, cisterna, dizalica, transportni stroj ili vatrogasni kamion? Fleksibilna Volvo šasija i dug popis opcija specifikacija olakšavaju prilagođavanje kamiona vašim zahtjevima. Proizvođač karoserijske opreme dobija pristup internet portalu Volvo Bodybuilder Instructions kako bi ubrzao proces i poboljšao kvalitet.

Funkcije karoserijske opreme

Šasije svih Volvo kamiona su dobro pripremljene za karoserijsku opremu u širokom spektru primjena. Na taj se način osigurava visok kvalitet cijelog kamiona i ubrzava proces izrade karoserijske opreme. U nastavku pogledajte nekoliko primjera rješenja.

Opcije specifikacija

Puno mogućih kombinacija olakšava prilagođavanje kamiona. Zbog toga nudimo širok spektar opcija za konfiguracije osovina, visine šasije i međuosovinsko rastojanje.

Portal Volvo Bodybuilder Instructions

Portal Volvo Bodybuilder Instructions koji je dostupan 24/7 i na 12 jezika, je osnovni resurs za proizvođače karoserijske opreme za početak pripreme i optimiziranje rada prilikom pravljenja vašeg kamiona. Uputstva za postavljanje nadogradnje uključuju skice šasije, električne šeme, tehničke listove i dodatnu opremu.

Modul za proizvođače karoserijske opreme

Ova funkcija olakšava proizvođačima karoserijske opreme priključivanje na električni sistem kamiona i prilagođavanje funkcija. Pristup modulu za proizvođače karoserijske opreme je jednostavan i ostvaruje se pomoću fleksibilnih prekidača na komandnoj tabli i daljinskog upravljača Work Remote.

Ravan okvir

Okvir Volvo kamiona je potpuno ravan i paralelan iza kabine, čime se značajno olakšava posao proizvođaču karoserijske opreme.

Visine okvira i unutrašnje obloge

Odaberite okvir od 266 mm ili 300 mm, zavisno od zahtjeva vaše nadgradnje. Okvir se mnogo opterećuje pri teškim vrstama primjene. Zbog toga nudimo širok spektar unutrašnjih obloga kako bismo pružili potrebno ojačanje.

Namjenski otvori

Okvir se isporučuje sa gornjim nizom otvora za nadgradnju. Budući da tu uopće ne koristimo zakovice, proizvođači karoserijske opreme jednostavno mogu pričvrstiti opremu.

Spreman za postavljanje dizalice

Niska šasija i velika osovinska opterećenja san su svakog proizvođača karoserija za dizalice. Naša šasija ispunjava obje želje. Možemo stvoriti i slobodan prostor na okviru pored kabine ili isporučiti vaš kamion s pločama za dizalicu postavljenim u fabrici.

Pomoćni pogoni

Dostupna je široka paleta pomoćnih pogona koji zavise ili ne zavise od kvačila za sve vrste karoserijske opreme. Za električne kamione su dostupni električni pomoćni pogoni kapaciteta 600 V izmjenične struje ili 400 V istosmjerne struje.

Savršeno za izmjenjive karoserije

Novi zadnji pneumatski ovjes sa hodom od 295 mm i izuzetno niska šasija savršeno su rješenje za prevoz privremenih karoserija.

Zadnji prepust i rezovi

Zadnji okvir se sada može fabrički rezati u koracima od 50 mm. Odaberite fabričku pripremu sa četiri različita stražnja okvira i reza: gornji (za kipere, kuke i kamione za smeće), donji (za prikolice sa središnjom osovinom), savijeni (za traktore) ili ravni (za krute kamione).

Položaj zadnje zaštite od podlijetanja

Zadnja zaštita od podlijetanja može biti postavljena u nekoliko položaja, što još više povećava broj opcija za zadnji kraj.

Nosači za pričvršćivanje

Šasija se može fabrički opremiti nosačima za pričvršćivanje postavljenim na okvir, što je sada dostupno ne samo u području osovina, već i na zadnjem prepustu.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks ima odgovor. Svratite, nazovite ili zamolite da neko iz kompanije dođe vama.