Kamioni

Samo dodajte nadogradnju

SPREMAN ZA NADGRADNJU

Kiper ili cisterna? Dizalica ili transporter automobila? Možda kamionet sa zatvorenom sandučastom karoserijom ili vatrogasni kamion? Bez obzira na to kakvu primjenu imate na umu, Volvo šasija je spremna za nju. Fleksibilna šasija i dug popis opcija specifikacije olakšavaju tačno prilagođavanje kamiona vašim zahtjevima.

Kada naručite Volvo kamion, mi proizvođaču karoserijske opreme omogućavamo trenutni pristup internet portalu Volvo Bodybuilder Instructions (VBI). Precizni 3D nacrti omogućavaju im početak radova dok mi proizvodimo kamion. On stiže iz fabrike savršeno pripremljen, čime se štede nepotrebni radovi rekonstrukcije. To znači da će vaš kamion biti isporučen brže i uz manje troškova, i da će biti potpuno spreman za rad.

Karakteristike karoserijske opreme

Uputstva za proizvođače karoserijske opreme kompanije Volvo (VBI)
Dostupan 24/7 i na 12 jezika, VBI je osnovni resurs za proizvođače karoserijske opreme i radionice. Uputstva za postavljanje karoserije uključuju skice šasije, električne šeme, tehničke podatke i dodatnu opremu.

Pomoćno pogoni
Dostupni su brojni pomoćni pogoni, nezavisni i zavisni od kvačila, za sve vrste karoserijske opreme.

Ravan okvir
Okvir Volvo kamiona je potpuno ravan i paralelan iza kabine, čime se značajno olakšava posao proizvođaču karoserijske opreme.

Oblast za nadgradnju
Naši inženjeri nikada ne postavljaju ništa na gornju stranu okvira. To područje pripada isključivo proizvođačima karoserijske opreme, čime se postiže dodatna fleksibilnost.

Namjenski otvori
Okvir se isporučuje sa gornjim nizom otvora za nadgradnju. Budući da tu uopće ne koristimo zakovice, monteri karoserije jednostavno mogu pričvrstiti opremu.

Tačan stražnji prepust
Zadnji okvir sada može biti fabrički isječen tačno onako kako vam treba, u koracima od 50 mm, kako bi savršeno odgovarao nadgradnji.

Opcije specifikacija

Puno mogućih kombinacija olakšava prilagođavanje kamiona. Zbog toga nudimo širok spektar opcija za konfiguracije osovina, visine šasije i međuosovinsko rastojanje.

 

 

Četiri različita stražnja okvira
Možemo fabrički opremiti vašu šasiju sa četiri različita stražnja okvira: gornji (za kipere, kamione sa dizalicom sa kukom i kamione za sakupljanje otpada), donji (za prikolice sa središnjim osovinama), savijeni (za tegljače) ili ravni (za kamione).

Zadnja zaštita od podlijetanja
Da bi se povećao broj opcija za zadnji kraj, zadnja zaštita od podlijetanja može biti postavljena na nekoliko položaja.

Dvije visine okvira
Odaberite okvir od 266 mm ili 300 mm, zavisno od zahtjeva vaše nadgradnje.

Modul za proizvođače karoserijske opreme
Olakšava proizvođačima karoserijske opreme priključivanje na električni sistem i prilagođavanje funkcija. Pristup modulu za proizvođače karoserijske opreme je jednostavan i ostvaruj se pomoću fleksibilnih prekidača na komandnoj tabli i daljinskog upravljača Work Remote.

Savršeno za zamjenu karoserija
Hod od 295 mm novog stražnjeg pneumatskog ovjesa u kombinaciji sa izuzetno niskom šasijom, savršeno je rješenje za privremene transportne potrebe.

Nosači za pričvršćivanje
Šasija se može fabrički opremiti nosačima za pričvršćivanje postavljenim na okvir, što je sada dostupno ne samo u području osovina, već i na zadnjem prepustu.

Spreman za postavljanje dizalice
Niska šasija i velika osovinska opterećenja san su svakog proizvođača karoserija za dizalice. Naša šasija ispunjava obje želje. Možemo stvoriti i slobodan prostor na okviru pored kabine ili isporučiti vaš kamion s pločama za dizalicu postavljenim u fabrici.

Dodatna ojačanja
Za neke od najtežih zadataka, koji prave veliki pritisak na okvir. Zbog toga nudimo širok spektar unutrašnjih obloga kako bismo pružili potrebno ojačanje.

Dostupno za ove kamione

Spremni za novu karoseriju?

Krojenje počinje kod vašeg prodavca