Kamioni

Volvo FE CNG. Snaga plina do nulte stope emisije

Snažan i produktivan s niskim emisijama. Volvo FE CNG s motorom na plinski pogon je savršen za sakupljanje i transport otpada i druge zadatke gdje su niska buka i smanjeni uticaj na okoliš karakteristike konkurentnosti.

Lako korištenje

Izgleda kao običan Volvo FE, ali Volvo FE CNG dolazi s motorom kojeg pokreće isključivo komprimirani prirodni plin ili komprimirani bioplin. On koristi tehnologiju svjećica i stvara 320 KS i 1.356 Nm obrtnog momenta. Kamion je opremljen automatskim mjenjačem. Dakle, možete očekivati jednaku produktivnost i jednostavne vozne karakteristike koje dobijate od Volvo FE s dizelskim pogonom.

Manje emisije

Sagorijevanje prirodnog plina ili bioplina potpuno je bez mirisa. Osim toga, tako se emituje dosta manje štetnih čestica. Kada radi na bioplin, emisija CO₂ od rezervoara do točkova je smanjena do 100% u poređenju s dizelskim kamionom. Izduvni plinovi imaju toliko malo čestica da nije potrebna nikakva druga naknadna obrada izduvnih plinova osim trosmjernog katalizatora.

Pouzdano rješenje

Motor koristi tehnologiju paljenja pomoću svjećice, a za kontrolu emisije potreban je samo trosmjerni katalizator. Nema SCR, EGR ili AdBlue. Odaberite između 2×4 ili 2×3 rezervoara za plin montiranih na obje strane šasije. Radni domet je do 400 km za lake dostavne transporte i do 250 km za sakupljanje otpada.

Mnogi gradovi po svijetu traže alternative kamionima sa motorima na dizelski pogon. Obnovljivo gorivo često je zahtjev za dobijanje ugovora – posebno kada je riječ o upravljanju otpadom. Uz Volvo FE CNG sada kompanijama koje se bave gradskom vožnjom možemo ponuditi kamion sa znatno manjim utjecajem na okolinu.

Kombinujte sa kabinom koja ima niski ulaz

Kombinirajte pogonski sklop s malim emisijama i kabinu s niskim ulazom, i tako poboljšajte sigurnost u gradu i olakšajte posao svojim vozačima.

Pogledajte kabinu s niskim ulazom

Kakav je vaš ekološki otisak?

Steknite kompletan uvid u ekološki otisak vašeg kamiona u našem kalkulatoru.

Otkrijte snagu plina

Razgovarajte s nama kako bismo pronašli rješenje na plinski pogon koje vam odgovara.