Kamioni

Volvo FH, vrhunsko iskustvo na dugim putovanjima sa teškim teretom.

Za život proveden na cesti, sve što ćete željeti jeste kamion koji vam pruža sigurnost i udobnost na najdužim dionicama. Volvo FH je podrazumijevani izbor za duga putovanja sa teškim teretom, koji optimizuje vaše radno vrijeme i potrošnju goriva, i nudi vrhunsko okruženje za vozača. Volvo FH je, jednostavno rečeno, bolji nego ikad.

Maksimalni povrati

Iskoristite svaku kap svog goriva

Snaga prilagođena vašem zadatku

Sve o pogonskim sklopovima modela Volvo FH

Sljedeći korak evolucije

Konstanta za duga putovanja sa teškim teretom

Nekoliko činjenica o modelu Volvo FH

Snage motora: 420–540 KS
Pet veličina kabine
Dizel, biodizel, HVO, pogon na tekući plin i električni
Tegljač ili klasični kamion
Detaljne informacije u specifikacijama

Prilagođeno za vašu produktivnost

Šasija napravljena za vaš posao

Veliki izbor usluga

Učinite svoje poslovanje još unosnijim

Pogledajte karakteristike koje ima Volvo FH u interaktivnoj brošuri proizvoda

Opcije kabina kod modela Volvo FH

Volvo FH ističe

Kako ostali komentarišu Volvo FH?

Svoje prve kamione Volvo kupili smo početkom osamdesetih godina, dva kamiona Volvo koja sam ja vozio. Izabrali smo Volvo zbog visokog kvaliteta i zadovoljni smo performansama kamiona. Volvo je sada dio naše tradicije.

Usluge koje podržavaju vaše poslovanje

Dodatna oprema za vaš kamion

Učinite ga svojim

Česta pitanja za Volvo FH

Većina naših klijenata koji prevoze teške terete na dugim relacijama bira Volvo FH. Međutim, on je popularan izbor i za transport za šumarstvo i drvenu građu. Volvo FH je izvrstan izbor za zahtjevne zadatke, gdje tražite jak pogonski sklop, a cijenite prostranu i udobnu kabinu.

Ako želite, Volvo FH vam možemo isporučiti sa čvrstim osovinskim sklopom sa tandemskim pogonom. On nudi odličnu kombinaciju korisne nosivosti, vuče i ekonomične potrošnje goriva, posebno sa opcijom podizanja tandemske osovine. U teškim uslovima, on će vas odvesti daleko. Međutim, ako vam stvarno treba upravljana prednja osovina, preporučujemo vam da detaljnije pogledate model Volvo FMX.

Zavisi od toga koliko ste visoki. Naša kabina Globetrotter nudi maksimalnu visinu stajanja od 205 cm, ali ako dajete prednost prostoru, odlučite se za kabinu Globetrotter XL ili Globetrotter XXL. Obje nude visinu stajanja od 220 cm. U drugoj kabini se nalazi širi ležaj i ona je naš najprostraniji izbor.

Prijatna. Na raspolaganju će vam biti mnogo prostora, udoban ležaj i ugodna klima, bez obzira na vanjsku temperaturu. Čak i ako koristite puno opreme koja troši energiju, nema više potrebe da brinete o stanju akumulatora jer sada možete nabaviti Volvo FH sa dvostrukim akumulatorom i posebnim strujnim kolima za vaš život u kabini i motor.

Da, možete! Svi naši motori D13 mogu raditi koristeći HVO, a neki od njih rade i na biodizelu. Pored toga, nudimo dva motora koja mogu raditi na tekući prirodni plin ili bioplin (LNG), koji će znatno smanjiti vaš uticaj na okolinu.

UPOZNAJTE VOLVO FH KOD SVOG PRODAVCA

Imate li pitanja? Želite li razgovarati s nekim o svom budućem kamionu? Ili znate da ste spremni izvršiti nadogradnju na novi Volvo FH?