Kamioni

on je Volvo FL. Vaš kamion za dostavu

Volvo FL je naš najkompaktniji i najagilniji kamion. Može se prilagoditi za niz primjena – od gradskih isporuka do lakih gradskih transporta građevinskih materijala ili sakupljanja otpada. Imate mogućnost da pređete potpuno na električnu energiju ili se oslonite na dizel tehnologiju. Volvo FL i usluge koje upotpunjuju ponudu osmišljene su za poboljšanje vašeg poslovanja. Poboljšava radni učinak, efikasnost i profitabilnost. Prionimo na posao.

Maksimalni povrati

Izvucite maksimum iz svoje energije i goriva

Snaga prilagođena vašim poslovima

Sve o pogonskim sklopovima modela Volvo FL

Uobičajene aktivnosti

Rad oko kamiona

Nekoliko činjenica o modelu Volvo FL

Snage motora: 175–280 KS
Četiri veličine kabine
Električni, Dizel
Čvrsti kamion
Detaljne informacije u specifikacijama

Prilagođeno vašim poslovima

Šasija napravljena za posao

Veliki izbor usluga

Neka vaše poslovanje bude još bolje

Pogledajte karakteristike koje ima Volvo FL u interaktivnoj brošuri proizvoda

Savršen spoj za ove segmente za transport

Opcije kabina modela Volvo FL

Volvo FL ističe

Opcije napajanja

Odaberite između električnih, plinskih ili dizel pogonskih sklopova. Svoj Volvo FL možete prilagoditi svojim poslovima i ugovorima – čak i za najstrože propise.

Opcije napajanja

Agilnost

Ovo je kamion kojim se lako i brzo upravlja u užurbanom gradskom saobraćaju. Njegova kompaktnost, veliki prozori i sjajna vidljivost ga takvim čine.

Unutrašnjost

Pristup kabini

Kabina kamiona Volvo FL je zaista laka za ulazak i izlazak. Ovo čini veliku razliku ako obavljate dostave u gradu ili sakupljate otpad.

Spoljašnjost

Usluge koje podržavaju vaše poslovanje

Učinite ga svojim. Pogledajte našu dodatnu opremu za kamione

Preuzmite brošuru za Volvo FL

Česta pitanja za Volvo FL

Kada radite u urbanim sredinama i gradovima i dajete prednost agilnosti i sposobnosti manevriranja kroz užurbani saobraćaj i uske prolaze, umjesto velike nosivosti – Volvo FL je vrijedan detaljnog pregleda. Lako se vozi, radi s niskim nivoom buke i niskim nivoom emisije – savršen za gradske i urbane zadatke.

A osim dizela, Volvo FL na dizel pogon radi na alternativna goriva poput biodizela i HVO-a. Pored toga, tu je potpuno električni Volvo FL Electric s nultom emisijom iz ispušne cijevi, tihim radom i dometom do 300 km kod uobičajenih aktivnosti.

Zavisi kako prilagođavate svoj kamion – uključujući šasiju i pogonski sklop. Najlakši Volvo FL ima bruto težinu vozila od ukupno 10 tona, što ga čini idealnim za gradske dostave velikog kapaciteta. Ako vam je potrebno više, postoje verzije kamiona Volvo FL koje mogu nositi do 18 tona. Ako to ne bude dovoljno, dobra je ideja da pobliže pogledate Volvo FE.

Ne, Volvo FL je optimiziran da bude kamion za srednje teške terete za grad i da ima vlastitu teretnu platformu? Stoga je striktno dostupan kao kruti kamion s dvije osovine s bruto težinom vozila do 18 tona. Ako trebate vući prikolice ili nositi teže terete, preporučujemo da pobliže pogledate Volvo FE ili Volvo FM.

Možete naručiti svoj Volvo FL s kabinom za posadu direktno iz naše fabrike. Ova kabina može prevoziti do 6 putnika, a proizvođač karoserije može napraviti vatrogasno vozilo na šasiji.  Ako trebate prevoziti po težim terenima, dostupna je 4×4 verzija kamiona Volvo FL. Razgovarajte s lokalnim distributerom kompanije Volvo Trucks kako biste pronašli proizvođača karoserije koji ispunjava vaše zahtjeve.

S kompanijom Volvo Trucks kao partnerom je zapravo lako. Ako želite preći na električni pogon, možemo vam ponuditi kompletan paket sa svim uslugama i podrškom koja vam je potrebna za prelazak na mobilnost.

Za ove kamione dostupan je niz dizel motora od 210 KS do 280 KS i to je dovoljno da pokrije sve, od lakih transporta do prikupljanja otpada i lakih građevinskih poslova. Volvo FL Electric nudi 175 KS kontinuirane snage, što je odlična kombinacija za gradski transport i sakupljanje otpada.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Svratite, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.