Kamioni

Uobičajene aktivnosti na poslu

Rad oko kamiona Volvo FL

Da li veliki dio radnog dana provodite van kabine? Kada sakupljate otpad, preuzimate robu i vršite isporuke, ili bilo koji drugi zadatak koji zahtijeva više od vožnje kamiona – želite kamion koji nudi sigurno i efikasno radno okruženje kada radite izvan kabine. Pogledajte pobliže neka od rješenja kamiona Volvo FL koja tome doprinose.

Lak pristup kabini

Bez obzira na kabinu, Volvo FL je zaista lak za ulazak i izlazak kada radite oko svog kamiona. Što više ovo radite tokom smjene – više ćete to cijeniti.

Visina ulaza

Verzije od 10 i 12 tona nude praktičnu veličinu točkova od 44,45 cm za praktičan ulazak. A teže verzije dolaze s izborom veličine od 49,53 cm ili 57,15 cm.

Napajajte svoju opremu

Da li vaš Volvo FL koristi struju ili dizel? Bez obzira na to, možete birati između pomoćnih pogona za prijenos snage za vaše pumpe, kiper, kompaktor, podizač ili bilo koji drugi alat koji vam je potreban za obavljanje posla.

Na vašem nivou

Odaberite pneumatski ovjes ako trebate prilagoditi različitim visinama. Sistem elektronske kontrole (ECS) regulira uravnoteženjem pneumatskog ovjesa preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača. Rukovanje teretom postaje lakše i brže.

Prilagođeno posebnim namjenama

Šasija se može posebno prilagoditi za specijalne namjene, kao što su kamioni za prijevoz otpada i kamioni s dizalicama. Komponente kao što su rezervoari za gorivo i AdBlue, premještene su kako bi se šasija optimizovala.

Opcije pogonskog sklopa

Kvalitet zraka i nivo buke ključne su komponente radnog okruženja oko kamiona. Volvo FL dolazi s pogonskim sklopovima koji rade ili na tihu električnu energiju s nultom emisijom izduvnih plinova ili na dizel motor s certifikatom Euro 6.


Pogonski sklop kamiona Volvo FL

Savršen spoj za ove segmente za transport

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Svratite, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.