Kamioni

Izvan kabine

Rad oko kamiona Volvo FE

Kada veliki dio radnih dana provodite izvan kabine, želite kamion koji nudi sigurno i efikasno radno okruženje oko kamiona. Pogledajte pobliže neka od rješenja kamiona Volvo FE koja tome doprinose.

Lak pristup kabini

Bez obzira na verziju kabine, Volvo FE je zaista lak za ulazak i izlazak kada radite oko svog kamiona. Što više ovo radite tokom smjene – više ćete to cijeniti.

Pristup opremi

Opremite svoj Volvo FE s dvije odvojene kutije za alate za odlaganje sigurnosnih traka za teret i druge opreme koja vam je potrebna kada radite izvan kabine. Manja verzija ima zapreminu od 55 litara, a veća 125 litara.

Napajajte svoju opremu

Da li napajate svoj Volvo FE na struju, plin ili dizel? Bez obzira na to, možete birati između pomoćnih pogona za prijenos snage za vaše pumpe, kiper, kompaktor, podizač ili bilo koji drugi alat koji vam je potreban za obavljanje posla.

Na vašem nivou

Odaberite pneumatski ovjes ako trebate prilagoditi različitim visinama. Sistem elektronske kontrole (ECS) regulira uravnoteženjem pneumatskog ovjesa preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača. Utovar je lakši i brži bez obzira na to.

Prilagođeno posebnim namjenama

Šasija se može posebno prilagoditi za specijalne namjene, kao što su kamioni za prevoz otpada, kamioni-cisterne i kamioni sa dizalicama. Komponente kao što su rezervoari za gorivo i AdBlue, premještene su kako bi se šasija optimizovala.

Opcije pogonskog sklopa

Kvalitet zraka i nivo buke izvan kabine daju uvelike doprinose radnom okruženju oko kabine. Volvo FE dolazi s pogonskim sklopovima koji rade ili na tihu električnu energiju s nultim emisijama izduvnih plinova, ili na plin s niskim emisijama ili na dizel motor s certifikatom Euro 6.

Pogonski sklop kamiona Volvo FE

Savršen spoj za ove segmente za transport

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Svratite, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.