Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Fleksibilna šasija kamiona Volvo FE

Konstrukcija za uspjeh

Šasija kamiona Volvo FE

Naši inženjeri imali su viziju fleksibilne šasije koja bi se mogla prilagoditi skoro svim zadacima kamiona. Rezultat je lagana šasija, koja je ipak dovoljno čvrsta za najteže terete. Nevjerovatno izdržljiva. I neograničeno prilagodljiva. Dakle, čime god se bavite, mi imamo odgovarajući Volvo FE.

Šasija za Volvo FE – za jednostavno postavljanje karoserije

Čvrst, ali fleksibilan

Šasija modela Volvo FE može se konfigurisati za skoro sve nadogradnje. Robustan i klasičan pravougaoni i ravan koncept olakšava postavljanje karoserijske opreme i pruža rješenje koje zadovoljava čak i najzahtjevnije zadatke. Osim toga, poboljšan paket šasije za Euro VI znači da na Volvo FE ne utječu stroži zahtjevi u pogledu emisija.

Kraće vrijeme prilikom postavljanja karoserijske opreme

Naručite svoj Volvo FE, a proizvođač karoserije odmah će se moći prijaviti u Uputstva za proizvođače karoserija. Na osnovu tačnih specifikacija i 3D nacrta u sistemu posao može početi čak i prije nego što kamion iziđe iz fabrike. Isporuka će tako biti brža i efikasnija.

Volvo uputstva za postavljanje karoserije

Volvo uputstva za proizvođače karoserijske opreme skraćuju vrijeme isporuke
The Electronic Control System of the Volvo FE

Brz i lak utovar

Uravnoteženje pneumatskog ovjesa može se regulisati pomoću elektronski upravljanog ovjesa (ECS-a) preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača. To znači brz i efikasan utovar na bilo kojoj visini.

Choose between mechanical cab suspension or air suspension

Tehnološki napredan ovjes

Nabavite garanciju za opuštenu vožnju. Odaberite mehanički ovjes s prednjim i stražnjim spiralnim oprugama i amortizerima. Ili potpuni ovjes kabine s prednjim i stražnjim zračnim jastucima.

Volvo FE chassis cyclist blue truck

Elektronski kočni sistem (EBS)

Volvo FE sprijeda i straga koristi pneumatske kočnice s ventiliranim diskovima. Njegov elektronski sistem kočenja (EBS) pruža brži odziv te pomaže u manjem trošenju kočnica. Sistem obuhvaća ABS i sistem kombinovanog kočenja kojim se koriste različite kočnice kamiona kako bi se postiglo ujednačeno kočenje i smanjilo trošenje guma i kočnica. Prošireni EBS paket također obuhvata funkciju Hill Hold za kretanje uzbrdo.

Fleksibilna šasija

Fleksibilna šasija

Namjenska, pripremljena ili standardna

Šasija modela Volvo FE može se naručiti sa standardnim rasporedom. Ali ako zaista želite olakšati proizvođaču karoserijske opreme, možete ga naručiti s kompletom za pripremu ili čak potpuno prilagođenog vašim potrebama.

Za posebne namjene

Šasija se može posebno prilagoditi za specijalne namjene, kao što su kamioni za prevoz otpada, kamioni-cisterne i kamioni sa dizalicama. Komponente kao što su rezervoari za gorivo i AdBlue, premještene su kako bi se šasija optimizovala.

Zadnje osovine

Četiri različite zadnje osovine mogu se poručiti u raznim kombinacijama. Raspon korisne nosivosti se kreće od 13 do 23 tone.

Prateće osovine

Odaberite između dvije vrste pratećih osovina: fiksna prateća osovina s jednostrukim ili dvostrukim točkovima ili hidraulično upravljana prateća osovina s jednostrukim točkovima. Oba dizajna imaju mogućnost funkcije podizanja osovine kada se kamion vozi bez tereta.

Visina okvira

Dostupne su dvije visine presjeka okvira, od 266 mm i 300 mm, sa debljinom okvira od 7 ili 8 mm, u zavisnosti od modela.

Unutrašnja obloga okvira

Kod troosovinskih vozila, isporučuje se unutrašnja obloga koja ojačava oblast oko instalacija na zadnjim osovinama.

Rezervoari za gorivo

U zavisnosti od specifikacije vašeg kamiona i posebnih zahtjeva, možete odabrati čelične ili aluminijske rezervoare za gorivo kapaciteta između 160 i 630 litara.

Kutije za alat

Opremite svoj Volvo FE sa dvije odvojene kutije za alata u koje ćete odložiti sigurnosno remenje i drugu opremu. Veličine su 55 litara, odnosno 125 litara.

Bočni sistem zaštite od podlijetanja

Ojačana, sklopiva bočna zaštita od podlijetanja (SUP) isporučuje se kao fabrički ugrađena opcija. Projektovala je kompanija Volvo, a sadrži kombinaciju zaštitnih komponenti i jednostavne upravljivosti.

Prednje osovine

Dostupne su prednje osovine koje se ne moraju održavati, maksimalne korisne nosivosti od 7,1, 7,5, 8,0 ili 9,0 tona.

Počnite s opremanjem

Posjetite lokalnog distributera kompanije Volvo Trucks kako biste saznali više o opcijama i izradili specifikacije za svoj savršeni Volvo FE.