Kamioni

Prilagođeno vašim potrebama

Šasija kamiona Volvo FE

Volvo FE nudi fleksibilnu šasiju koja se može prilagoditi za širok raspon zadataka. Rezultat je lagana šasija, koja je ipak dovoljno čvrsta za najteže terete. Nevjerovatno izdržljiva. Dakle, čime god se bavite, mi imamo odgovarajući Volvo FE.

Čvrst, ali fleksibilan

Šasija kamiona Volvo FE može se konfigurirati za skoro sve nadogradnje. Robustan i čvrst, pravougaon i ravan dizajn olakšava postavljanje karoserijske opreme i pruža rješenje koje zadovoljava i najzahtjevnije poslove. Bez obzira izaberete li električno, plinsko ili dizelsko napajanje.

Namjenska, pripremljena ili standardna

Šasija modela Volvo FE može se naručiti sa standardnim rasporedom. Ali ako zaista želite olakšati proizvođaču karoserijske opreme, možete ga naručiti s kompletom za pripremu ili čak potpuno prilagođenog vašim potrebama.

Kraće vrijeme prilikom postavljanja karoserijske opreme

Naručite svoj Volvo FE, a proizvođač karoserije odmah će se moći prijaviti u Uputstva za proizvođače karoserija. Na osnovu tačnih specifikacija i 3D nacrta u sistemu posao može početi čak i prije nego što kamion iziđe iz fabrike. Isporuka će tako biti brža i efikasnija.

Volvo uputstva za montažu karoserije

Za posebne namjene

Šasija se može posebno prilagoditi za specijalne namjene, kao što su kamioni za prevoz otpada, kamioni-cisterne i kamioni sa dizalicama. Komponente kao što su rezervoari za gorivo i AdBlue, premještene su kako bi se šasija optimizovala.

Zadnje osovine

Četiri različite zadnje osovine mogu se poručiti u raznim kombinacijama. Raspon korisne nosivosti se kreće od 13 do 23 tone.

Visina okvira

Dostupne su dvije visine presjeka okvira, od 266 mm i 300 mm, sa debljinom okvira od 7 ili 8 mm, u zavisnosti od modela.

Kutije za alat

Opremite svoj Volvo FE sa dvije odvojene kutije za alata u koje ćete odložiti sigurnosno remenje i drugu opremu. Veličine su 55 litara, odnosno 125 litara.

Prateće osovine

Odaberite između dvije vrste pratećih osovina: fiksna prateća osovina s jednostrukim ili dvostrukim točkovima ili hidraulično upravljana prateća osovina s jednostrukim točkovima. Oba dizajna imaju mogućnost funkcije podizanja osovine kada se kamion vozi bez tereta.

Unutrašnja obloga okvira

Kod troosovinskih vozila, isporučuje se unutrašnja obloga koja ojačava oblast oko instalacija na zadnjim osovinama.

Prednje osovine

Dostupne su prednje osovine koje se ne moraju održavati, maksimalne korisne nosivosti od 7,1, 7,5, 8,0 ili 9,0 tona.

Dovoljno energije

Električni, plinski ili dizel? Bez obzira imate nekoliko opcija za pohranu energije. Električni kamioni s 3 ili 4 baterije kapaciteta 280–375 kWh, 6 ili 8 rezervoara za plin, od 160 do 630 litara dizela.

Imate li pitanje?

Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima odgovor. Svratite, nazovite ih ili ih zamolite da dođu vama.