Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Snažni motori Volvo FE sa velikim obrtnim momentom

Efikasna snaga i performanse

Motor Volvo D8K za Volvo FE

Naš motor Volvo D8K ima vrhunske performanse u svim situacijama. Kada je potrebno manevrisanje u uskom prostoru, uvijek se možete pouzdati u munjevit odziv. A uz alternative za sintetički dizel i biodizel možete raditi i kada se primjenjuju stroži propisi.

Volvo FE d8k engine up to 350

Sada DO 350 KS

Motor D8K sada je dostupan sa izlaznom snagom od 350 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 1.400 Nm. Time se područje primjene modela Volvo FE proširuje na zahtjevne zadatke distribucije, sakupljanje otpada i lakše građevinske prevoze. Jedan kamion sa dvije ili tri osovine, sa prikolicom ili bez nje – Volvo FE sada ima potrebnu snagu i obrtni moment. 

Volvo FE d8k engine alernative fuel

Spremno za alternativna goriva

Jedan model kamiona. Više vrsta goriva. Volvo FE pruža mogućnost izbora nekoliko vrsta goriva koja odgovaraju vašim zadacima. I pomažu u zaštiti okoliša.

CNG
Smanjite emisiju CO2 do 100%*. Zadržite svoju produktivnost. 9-litarski motor od 320 KS sa obrtnim momentom od 1.356 Nm radi na komprimovani prirodni plin (CNG).

HVO
Svi motori D8K mogu raditi na sintetički dizel – HVO (hidrogenizovana biljna ulja). A isti kamion možete voziti i na obično dizelsko gorivo.

RME
Jedna varijanta motora D8K320 može raditi na čisti biodizel – RME (metil esteri uljane repice).

 

* To pokriva emisiju vozila tokom upotrebe, poznatu pod nazivom „tank-to-wheel“ (od rezervoara do točka).

Karakteristike

Održive performanse

Naši dizel motori su projektovani tako da isporuče performanse neophodne za vaše potrebe. Kao i da najvećoj mogućoj mjeri smanje vaš uticaj na okolinu. Da bismo ispunili propise vezano za normu Euro 6, kombinujemo Selective Catalytic Reduction (SCR) i sistem za povrat ispušnih plinova (EGR).

Snažna vožnja

Isprobajte sami brz odziv motora D8K. Vaš lokalni distributer kamiona Volvo Trucks ima ključeve.