Kamioni

SPECIFIKACIJE KABINE ZA VOLVO FE

  • Mjere kabine
  • Karakteristike kabine

Mjere kabine

Dnevna kabina

Dnevna kabina sa udobnim i ergonomičnim okruženjem za vozača. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 1.600 mm i širina 2300 mm.

Kratka kabina za spavanje

Kratka kabina za spavanje sa dodatnim prostorom koji može biti opremljen ležajem za jednu osobu ili se koristiti kao kancelarijski prostor sa dodatnim pretincima za odlaganje. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.000 mm i širina 2300 mm.

Kabina za spavanje

Kabina za spavanje sa ležajem za jednu osobu. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.200 mm i širina 2300 mm.

Kabina sa niskim ulazom

Kabina sa niskim ulazom i prostorom za jedno ili maksimalno tri sjedišta sa sigurnosnim pojasom. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.200 mm i širina 2300 mm.

Karakteristike kabine

Ovjes kabine
Mehanički ovjes naprijed i nazad: spiralne opruge i amortizeri. Pneumatski ovjes naprijed i nazad: pneumatski jastuci.

Vozačevo sjedište
Tri nivoa udobnosti: komforni, standardni i ekonomični. Sva tri podrazumijevaju podešavanje po dužini i visini, podešavanje naslona i nagiba prednjeg kraja i integrisane naslone za glavu.

Suvozačevo sjedište
Dostupna su tri različita nivoa udobnosti: standardni, ekonomični ili osnovni.

Boje kabine
Dostupno je 300 fiksnih nijansi. Osim toga, mogu se poručiti i dodatne boje pri adaptaciji od strane kupca.

Volan
Volan ima promjer od 460 ili 500 mm, zavisno od konfiguracije kamiona i može se pneumatski namjestiti u željeni položaj.

Krovni poklopac
Kabina može biti opremljena krovnim poklopcem koji se može otvoriti do 50 milimetara. Prozor može biti stakleni ili čelični. Krovni poklopac može biti ručni ili elektronski.

Grijanje kabine
Sistem grijanja kabine dostupan je u dvije varijante: samo grijač sa ručnom regulacijom ili grijač i klima-uređaj sa ručnom regulacijom. Kao mogućnost postoji i sistem grijača u mirovanju od 2 kW.

Unutrašnji prostor za odlaganje
U kabini se nalazi puno praktičnih i pristupačnih pretinaca za odlaganje dokumenata i ličnih stvari. Iznad vjetrobrana postoje dva pretinca za odlaganje, te četiri otvora po standardu DIN. Mogu se poručiti razne kutije za odlaganje i tunelske kutije za odlaganje, podloga za pisanje i kuke za odjeću.

Sirene
Na raspolaganju su dva tipa dodatnih sirena, električnih ili pneumatskih: dvije pneumatske sirene na krovu ili jedna električna sirena ispod prednjeg poklopca.

Ležaj
U ponudi su ležajevi koji mogu biti jednodjelni ili dvodjelni, širine 580 mm ili 780 mm. Kao mogućnost postoji zaštitna šipka ležaja.

Kabina sa niskim ulazom
Kabina sa niskim ulazom modela FE omogućava jednostavan pristup sa otvaranjem vrata od 90 stepeni. Isporučuje se u dvije verzije s ravnim podom ili tunelom motora, preglednost koju vozač ima je izvrsna, a sigurnost je, kao i uvijek kada je u pitanju Volvo, na najvišem nivou.

Raskomotite se

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.