Kamioni

specifikacije kabina za volvo fe

Mjere kabine

Dnevna kabina

Dnevna kabina s udobnim i ergonomičnim okruženjem za vozača. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 1.600 mm i širina 2300 mm.

Kratka kabina za spavanje

Kratka kabina za spavanje s dodatnim prostorom koji može biti opremljen ležajem za jednu osobu ili se koristiti kao kancelarijski prostor s dodatnim pretincima za odlaganje. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.000 mm i širina 2300 mm.

Kabina za spavanje

Kabina za spavanje sa ležajem za jednu osobu. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.200 mm i širina 2300 mm.

Kabina sa niskim ulazom

Kabina sa niskim ulazom i prostorom za jedno ili maksimalno tri sjedišta sa sigurnosnim pojasom. Unutrašnja visina 1.605 mm, dužina 2.200 mm i širina 2300 mm. U ponudi sa sklopivim suvozačkim vratima.

Karakteristike kabine

Ovjes kabine
Mehanički ovjes naprijed i nazad: spiralne opruge i amortizeri. Pneumatski ovjes naprijed i nazad: pneumatski jastuci.

Vozačevo sjedište
Tri nivoa udobnosti: komforno, standardno i ekonomično. Sva tri podrazumijevaju podešavanje po dužini i visini, podešavanje naslona i nagiba prednjeg kraja i integrisane naslone za glavu.

Suvozačevo sjedište
Dostupna su tri različita nivoa udobnosti: standardno, ekonomično ili osnovno.

Boje kabine
Dostupno je 300 fiksnih nijansi. Osim toga, mogu se poručiti i dodatne boje pri adaptaciji od strane kupca.

Volan
Volan ima promjer od 460 ili 500 mm, zavisno od konfiguracije kamiona i može se pneumatski namjestiti u željeni položaj.


Klimatski sistem
Postoje dvije varijante sistema za grijanje kabine: samo grijač s ručnom regulacijom ili grijač i klima uređaj s ručnom regulacijom. Tu je i sistem grijanja u mirovanju snage 2 kW koji se može specificirati kao opcija.


Krovni poklopac
Kabina može biti opremljena krovnim poklopcem koji se može otvoriti do 50 milimetara. Prozor može biti stakleni ili čelični. Krovni poklopac može biti ručni ili elektronski.


Presvlaka sjedišta
Udoban tekstil.


Presvlake za obloge
Udoban tekstil.

Grijanje kabine
Sistem grijanja kabine dostupan je u dvije varijante: samo grijač s ručnom regulacijom ili grijač i klima uređaj s ručnom regulacijom. Tu je i sistem grijanja u mirovanju snage 2 kW koji se može specificirati kao opcija.

Unutrašnji prostor za odlaganje
U kabini se nalazi puno praktičnih i pristupačnih pretinaca za odlaganje dokumenata i ličnih stvari. Iznad vjetrobrana postoje dva pretinca za odlaganje, te četiri otvora po standardu DIN. Mogu se poručiti razne kutije za odlaganje i tunelske kutije za odlaganje, podloga za pisanje i kuke za odjeću.

Sirene
Na raspolaganju su dva tipa dodatnih sirena, električnih ili pneumatskih: dvije pneumatske sirene na krovu ili jedna električna sirena ispod prednjeg poklopca.

Ležaj
U ponudi su ležajevi koji mogu biti jednodjelni ili dvodjelni, širine 580 mm ili 780 mm. Kao mogućnost postoji zaštitna šipka ležaja.

Kabina s niskim ulazom
Kabina s niskim ulazom modela FE omogućava jednostavan pristup s otvaranjem vrata od 90 stepeni. Isporučuje se u dvije verzije s ravnim podom ili tunelom motora, preglednost koju vozač ima je izvrsna, a sigurnost je, kao i uvijek kada je u pitanju Volvo, na najvišem nivou.

Raskomotite se

Neka vam bude prijatno. Isprobajte sjedište. Ležaj. Pregledajte sve ormare. Nećete vjerovati koliko mjesta imate.