Kamioni

Volvo FH16, ravnoteža snage i udobnosti izvedena do savršenstva

Kada za vrijeme provedeno na putu tražite samo najbolje. Volvo FH16 vam pruža snagu potrebnu da radite efikasno uz takav nivo komfora koji uklanja svako opterećenje. On je ikona naše industrije i pouzdan alat, a sada je bolji nego ikad. Po potrebi, on upravlja kombinovanim težinama do 325 tona.

Udobnost bez kompromisa

Zašto biste pristali na nešto manje dobro?

Snaga prilagođena vašem zadatku

Pogonski sklopovi snage do 750 KS pod vašom komandom

Snaga evolucije

Pravljenje narednih koraka prema snazi i pouzdanosti

Činjenice

Snage motora: 550–750 KS
Pet veličina kabine
Dizel i HVO
Tegljač ili klasični kamion
Detaljne informacije u specifikacijama

Prilagođeno za vašu produktivnost

Šasija napravljena za vaš posao

Veliki izbor usluga

Dodatno optimizujte svoje poslovanje

Pogledajte karakteristike koje ima Volvo FH16 u interaktivnoj brošuri proizvoda

Opcije kabina kod modela Volvo FH16

Volvo FH16 ističe

Kako ostali komentarišu Volvo FH16?

Skoro 50 godina saradnje sa kompanijom Volvo pomoglo nam je da ostvarimo uspjeh. Imam skoro savršen kamion za prevoz drvene građe. Ako je Bog i izradio neki bolji, zadržao ga je za sebe.

Usluge koje podržavaju vaše poslovanje

DODATNA OPREMA ZA VAŠ KAMION

Učinite ga svojim

Česta pitanja za Volvo FH16

Snaga i sposobnost da vuče zaista teške terete, učinio je Volvo FH16 popularnim za prevoz drveta, teških tereta i transport u rudarstvu. Međutim, on se može napraviti tako da bude brz i udoban kamion za duga putovanja sa teškim teretom, da navedemo samo jedan primjer.

Za zaista teške uslove, gdje vam treba pogon na svim točkovima, preporučujemo Volvo FMX. Međutim, Volvo FH16 možete dobiti sa instalacijom čvrstog pogonskog sklopa sa tandemskom osovinom, koja nudi odličnu kombinaciju nosivosti, vuče i ekonomične potrošnje goriva.

Zavisi od toga koliko ste visoki. Naša kabina Globetrotter nudi maksimalnu visinu stajanja od 205 cm, ali ako dajete prednost prostoru, odlučite se za kabinu Globetrotter XL ili Globetrotter XXL. Obje nude visinu stajanja od 220 cm. U drugoj kabini se nalazi širi ležaj i ona je naš najprostraniji izbor.

Među najudobnijim kamionima koji postoje. Na raspolaganju će vam biti mnogo prostora, udoban ležaj i ugodna klima, bez obzira na vanjsku temperaturu. Čak i ako koristite puno opreme koja troši energiju, nema više potrebe da brinete o stanju akumulatora jer sada možete nabaviti Volvo FH16 sa dvostrukim akumulatorom i posebnim strujnim kolima za vaš život u kabini i motor.

Da, možete! Svi naši motori D16 mogu raditi koristeći HVO, a neki od njih rade i na biodizelu. Zavisno od vašeg izbora, možete značajno smanjiti svoj uticaj na okolinu.

UPOZNAJTE MODEL VOLVO FH16 KOD SVOG PRODAVCA

Imate li pitanja? Želite li razgovarati s nekim o svom budućem kamionu? Ili znate da ste spremni izvršiti nadogradnju na novi Volvo FH16?