Kamioni

Saznajte više o tome kako podržavamo ovaj segment u ovom segmentu interaktivne brošure

Izvući maksimum iz svakog putovanja

Transport nafte i hemijskih proizvoda

Vi ste stručnjak i svi se oslanjaju na vaše odluke i vještine. A kao vješt vozač, dobro znate koliko prava oprema može pomoći pri upravljanju rizicima i održavanju produktivnosti. Vi nudite rješenja za transport koja zadovoljavaju stroge zahtjeve, što vam pomaže da izvršite isporuku svaki put. Obratite nam se za ponudu kamiona koji su lagani i brzi, što ne utiče na njihovu sigurnost ili pouzdanost.

Volvo FM

Prostrane kabine sa jednostavnim prilazom

 

Ključne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 330 – 500 KS.

Sigurne i udobne kabine u šest veličina. Optimizovano za laganu šasiju i efikasnost. Fleksibilna šasija za karoserije.

 

Opcije goriva

Dizel, tekući plin, biodizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Elektronska kontrola stabilnosti – ESC. Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim podešenjima i pomoći za stabilnost. Upozorenje na sudar sa vozilom ispred sebe sa kočnicom za hitne slučajeve. Lagane komponente šasije.

Volvo FH

Izvrsna udobnost

 

Ključne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 420 – 540 KS.

Prostrane i udobne kabine u pet veličina. Optimizovano za visoku brzinu na velikim udaljenostima. Fleksibilna šasija za karoserije.

 

Opcije goriva

Dizel, tekući plin, biodizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Elektronska kontrola stabilnosti – ESC. Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim podešenjima i pomoći za stabilnost. Upozorenje na sudar sa vozilom ispred sebe sa kočnicom za hitne slučajeve. Lagane komponente šasije.

Karakteristike koje nudi Volvo Trucks za vaše poslovanje

Istražite rješenja napravljena da vaš život učine lakšim i poslovanje još boljim.

Mala težina za više korisne nosivosti
Za transport hemijskih proizvoda, nafte i rasutog tereta možemo napraviti kamione koji imaju veoma malu težinu šasije. A zbog toga ćete dobiti veću korisnu nosivost.

Dynafleet
Dynafleet usluge olakšavaju praćenje performansi kamiona, kao i efikasnosti i sigurnosti vozača. Stvarajte izvještaje na osnovu širokog raspona parametara za samo nekoliko sekundi – i otkrijte zašto jedan vozač koristi više goriva od drugog. Brza i precizna, ova usluga vam pomaže da identifikujete potencijalna poboljšanja po pitanju troškova goriva, zaštite okoline i sigurnosti.

I-Shift sa dva kvačila
I-Shift sa dva kvačila nudi glatko i dinamično ubrzanje. Što je savršeno ako je teret koji prevozite tečan. 

Volvo dinamičko upravljanje onako kako želite
Tražite li savršenu stabilnost i kontrolu pri svim brzinama, u kombinaciji s manjim opterećenjem vaših ramena? Pogledajte detaljnije Volvo dinamičko upravljanje. 

Upravljanje i podrška na putu
Naši kamioni nude izvrsnu upravljivost na cesti i kontrolu za volanom. I uvijek imate podršku koja je najbolja na tržištu. Elektronska kontrola za održavanje stabilnosti pomaže u održavanju kursa bez proklizavanja. Volvo dinamičko upravljanje uz pomoć za vožnju unutar trake otkriva i ispravlja nenamjerni prelazak u drugu traku. Kočioni sistem za hitne slučajeve brine se da na vrijeme zakočite ako ste previše približite vozilu ispred vas. Slijedi nekoliko primjera. Još mnogo toga se nalazi u ponudi, a to će vam prenijeti prodavac.

Vidljivost
Naše kabine nude sjajnu vidljivost kroz ogromne prozore i precizno projektovane retrovizore. Možete dodati do osam kamera od kojih je jedna ugaona kamera kod saputnika, koja se nalazi na retrovizoru.

Optimizujte koristeći I-See
I-See koristi podatke o topografiji za optimizaciju brzine i promjenu brzina na vašim rutama kako bi potrošnja goriva bila ekonomična.

Kamioni na plinski pogon
  Naši kamioni na plinski pogon rade na tekući plin (LNG) koji trenutno smanjuje vaš CO2 otisak uz održavanje performansi i produktivnosti.

Sigurno spuštanje nizbrdicom pomoću zajedničke kočnice
Potpuno natovareni kamion i prikolica spuštaju se niz padinu. Zajednička kočnica aktivira kočnice na točkovima prikolice kako bi se kamion i prikolica izravnali i da bi se izbjeglo bočno proklizavanje.

Volvo Zlatni ugovor
Najbolji način da osigurate radni učinak je Volvo Zlatni ugovor koji uključuje sva preventivna održavanja i popravke kamiona uz fiksnu mjesečnu naknadu. Vaš kamion također daljinski komunicira s radionicom kako bismo učinili vaše posjete što efikasnijim. Vaš kamion održavamo u najboljem mogućem stanju, a vi imate potpunu kontrolu nad svojim troškovima. Ako vaša kilometraža varira, potražite Flexi-Zlatni ugovor koji nudi isto pokriće, ali uz naknadu koja je prilagođena dinamici vašeg poslovanja.

Referentni klijent

S obzirom da ih upotrebljavamo tako intenzivno, ponekad i do 7.500 sati godišnje, mala težina bez tereta veoma je važna.

Pronađite pravu formulu

Razgovarajte sa svojim lokalnim prodavačem kompanije Volvo Trucks da biste pronašli najbolje rješenje za svoje prevoze hemikalija i nafte.