Kamioni

Saznajte više o tome kako podržavamo ovaj segment u ovom segmentu interaktivne brošure

Odvešće vas gdje god poželite

TRANSPORT ZA ŠUMARSTVO I DRVENU GRAĐU

Tijesni prostori, minimalno odstojanje od tla, loše cestovne površine i izazovni nagibi, sve to ste već vidjeli. Za transport drvene građe, piljevine i šumskih proizvoda potrebno je da i vi i vaša oprema budete vješti i precizni. Za vas smo spremili rješenja koja će vam pomoći da postignete više za manje vremena. Rješenja stvorena za primjenu u teškim uslovima, koja vas neće iznevjeriti.

Volvo FH16

Izvrsna udobnost i masivna snaga

 

Ključne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 550 – 750 KS.

Prostrane i udobne kabine u pet veličina. Optimizovano za teške zadatke i velike udaljenosti. Fleksibilna šasija za karoserije.

 

Opcije goriva

Dizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim podešenjima i pomoći za stabilnost. I-Shift sa brzinama puzanja. Vožnja unazad različitim brzinama. Podizanje tandemske osovine. Branik za teške uslove rada.

Volvo FH

Izvrsna udobnost i efikasnost

 

Ključne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 420 – 540 KS.

Prostrane i udobne kabine u pet veličina. Optimizovano za velike udaljenosti.

Fleksibilna šasija za karoserije.

 

Opcije goriva

Dizel, tekući plin, biodizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim podešenjima i pomoći za stabilnost. I-Shift sa brzinama puzanja. Vožnja unazad različitim brzinama. Podizanje tandemske osovine. Branik za teške uslove rada.

Volvo FMX

Stvoren za teške terene

 

Ključne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 330 – 540 KS.

Sigurne i udobne kabine u šest veličina. Optimizovano za visoku nosivost u zahtjevnim uslovima. Fleksibilna šasija za karoserije.

 

Opcije goriva

Dizel, HVO, biodizel.

 

Glavne karakteristike

I-Shift sa izuzetno malim brzinama puzanja. Podizanje tandemske osovine.

Karakteristike koje nudi Volvo Trucks za vaše poslovanje

Istražite rješenja napravljena da vaš život učine lakšim i poslovanje još boljim.

Do 750 konjskih snaga, kojima je lako upravljati
Uz Volvo, imaćete svu potrebnu snagu u svojim rukama. Iza volana kamiona Volvo FH16 nalazi se i do 750 KS i 3550 Nm obrtnog momenta. Snaga je tu kada vam treba, a ona čini da je Volvo FH16 potpuno lagan za vožnju.

I-Shift sa brzinama puzanja
Ostvarite izvrsnu startnost čak i pod maksimalnim opterećenjem, i osigurajte potpunu kontrolu nad snagom pri vrlo malim brzinama. Uz pomoć I-Shifta sa brzinama puzanja ne morate praviti kompromis ni sa potrošnjom goriva, ni sa startnošću.

Sigurno spuštanje nizbrdicom pomoću zajedničke kočnice
Potpuno natovareni kamion i prikolica spuštaju se niz padinu. Zajednička kočnica aktivira kočnice na točkovima prikolice kako bi se kamion i prikolica izravnali i da bi se izbjeglo bočno proklizavanje.

Kontrola vuče
Interfejs za vozača pruža vam detaljnu kontrolu nad opterećenjem na svakoj osovini, funkcijom pritiska na osovinskom sklopu i svim diferencijalima. Dovoljno je da na upravljačkoj tabli okrenete rotacionu sklopku u smjeru kazaljke na satu, pa da vuča postane bolja.

Optimizujte koristeći I-See
I-See koristi podatke o topografiji za optimizaciju brzine i promjene brzina na vašim rutama radi efikasne potrošnje goriva.

Branik za teške uslove
Čvrsta prednja strana s branikom za teške uslove i štitnikom kartera štiti vitalne dijelove i čini vaš kamion prikladnim za zahtjevne poslove.

Volvo dinamičko upravljanje onako kako želite
Tražite li savršenu stabilnost i kontrolu pri svim brzinama, u kombinaciji s manjim opterećenjem vaših ramena? Pogledajte detaljnije Volvo dinamičko upravljanje.

Upravljanje spolja
Volvo dinamičko upravljanje nudi mogućnost upravljanja daljinskim upravljačem. Tako da možete voziti svoj kamion čak i kada niste na vozačevom sjedištu.

Udobne kabine
Sve naše kabine posjeduju visok nivo komfora, zaštitu od buke i nude puno prostora. Za vas i stvari koje su vam potrebne.

Mogućnost upravljanja
Vožnju dugih kombinacija sa mnogo osovina učinili smo lakšom. Prateće i vodeće osovine imaju velike uglove upravljanja. A podizanjem tandemske osovine kamion za tandemsku vožnju se pretvara u samostalno vozilo.

Vidljivost
Velike površine prozora i dobro projektovani retrovizori nude odličnu vidljivost. Osim toga, možete dodati do osam kamera, s prikazivanjem sadržaja na bočnom ekranu. Kontrola će biti u vašim rukama.

Pogon na prednje točkove po potrebi
Automatska kontrola vuče uključuje upravljanu prednju osovinu po potrebi. I isključuje je kada vam ne treba.

Prostor za dizalicu
Odaberite jednu od naših niskih spavaćih kabina i napravite na vrhu mjesto za dizalicu.

Zaštitite radni učinak Volvo Zlatnim ugovorom
Najbolji način da osigurate radni učinak je Volvo Zlatni ugovor koji uključuje sva preventivna održavanja i popravke kamiona uz fiksnu mjesečnu naknadu. Vaš kamion također daljinski komunicira s radionicom kako bismo učinili vaše posjete što efikasnijim. Vaš kamion održavamo u najboljem mogućem stanju, a vi imate potpunu kontrolu nad svojim troškovima. Ako vaša kilometraža varira, potražite Flexi-Zlatni ugovor koji nudi isto pokriće, ali uz naknadu koja je prilagođena dinamici vašeg poslovanja.

Referentni klijent

Neprestano moramo pratiti efikasnost i optimizovati potrošnju goriva, jer uvijek vozimo pune terete.

Vaš radni konj vas očekuje

Razgovarajte sa svojim lokalnim prodavačem kompanije Volvo Trucks kako biste pronašli najbolje rješenje za svoje prevoze u šumarstvu i prevoze drvene građe.