Kamioni

×

Volvo FH LNG na plinski pogon za duga putovanja sa teškim teretom

Volvo FH LNG kamion je za težak regionalni transport i duga putovanja sa teškim teretom. Vozi i ponaša se baš kao i Volvo FH koji poznajete kao vrhunsko iskustvo kod dugih putovanja sa teškim teretom. Ali s mnogo manjim CO2 otiskom i potencijalom za manje troškove goriva.

Performanse za vaše potrebe

Pogonski sklop na plinski pogon zasniva se na poznatoj tehnologiji motora koja se koristi u modelu Volvo FH. Pruža jednake performanse, ali uz do 20% manju emisiju CO2*. Možete birati između modela snage 420 KS ili 460 KS tako da nema potrebe za kompromisima.

Smanjite svoje troškove za gorivo

Volvo FH LNG nudi jednako efikasnu potrošnju goriva kao i Volvo FH sa dizelskim motorom. Međutim, pošto je ukapljeni prirodni plin često povoljniji, to je dobra prilika da smanjite svoje troškove za gorivo.

Prikladno za vaš domet

Radni domet obično je kritično pitanje za teška vozila na plinski pogon. Naši motori su efikasni, a u kombinaciji sa LNG-om osiguravaju radni domet koji odgovara regionalnim transportima i dugim putovanjima sa teškim teretom. Izaberite jednu od tri različite veličine rezervoara kako biste optimizovali kamion za radni domet do 1000 km.

Čvrsta tehnologija

Motori G13C u modelima Volvo FH LNG zasnivaju se na našim vrhunskim motorima D13K. Efikasnost motora može se mjeriti sa dizelskim pogonom. A možete očekivati i iste intervale servisiranja, pouzdanost i performanse. 

* To pokriva emisiju vozila tokom upotrebe, poznatu pod nazivom „tank-to-wheel“ (od rezervoara do točka). 

Upotreba vozila na plinski pogon ne bi samo značajno pomogla u zaštiti okoliša. Također bi koristila našoj kompaniji smanjenjem direktnih i indirektnih troškova.

Budite informisani o Volvu FH LNG na plinski pogon

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks redovno će vas informisati o novostima u vezi sa kamionima na plinski pogon u vašoj državi.