Kamioni

×

Volvo FM LNG na plinski pogon za regionalni transport

Volvo FM LNG idealan je kamion za regionalni transport. Nudi jednaku udobnost i performanse na koje ste navikli iz svoje mobilne kancelarije – Volvo FM. Ali s mnogo manjim CO2 otiskom i potencijalom za manje troškove goriva.

Performanse za vaše potrebe

Pogonski sklop na plinski pogon zasniva se na poznatoj tehnologiji motora koja se koristi u modelu Volvo FM. Pruža jednake performanse, ali uz do 20% manju emisiju CO2*. Možete birati između modela snage 420 KS ili 460 KS tako da nema potrebe za kompromisima.

Smanjite svoje troškove za gorivo

Volvo FM LNG nudi jednako efikasnu potrošnju goriva kao i Volvo FM sa dizelskim motorom. Međutim, pošto je ukapljeni prirodni plin često povoljniji, to je dobra prilika da smanjite svoje troškove za gorivo.

Prikladno za vaš domet

Za teška vozila na plinski pogon radni domet obično je kritično pitanje. LNG vozila su efikasna, a u kombinaciji s pogonom na tekući plin osiguravaju radni domet koji odgovara regionalnim transportima. Možete odabrati jednu od tri različite veličine rezervoara kako biste prilagodili kamion za radni domet do 1000 km.

* To pokriva emisiju vozila tokom upotrebe, poznatu pod nazivom „tank-to-wheel“ (od rezervoara do točka).

Upotreba vozila na plinski pogon ne bi samo značajno pomogla u zaštiti okoliša. Također bi koristila našoj kompaniji smanjenjem direktnih i indirektnih troškova.

OSTANITE U TOKU SA KAMIONOM VOLVO FM LNG

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks redovno će vas informisati o novostima u vezi sa kamionima na plinski pogon u vašoj državi.