Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Volvo FM sa 20% manjim uticajem na okolinu.

Volvo FM. Ali sa 20% manje CO2

Volvo FM sa pogonom na plin

Kamion za teške regionalne poslove. Vozi se jednako i ima jednake performanse kao Volvo FM koji već poznajete. Ali sa manjim ekološkim otiskom i potencijalom za manje troškove goriva. A nema potrebe za kompromisom u pogledu voznih karakteristika ili produktivnosti.

Euro 6 step D ● 420 KS/2.100 Nm ili 460 KS/2.300 Nm ● I-Shift ● Tegljač ili klasični kamion ● 4×2, 6×2 ili 6×4 ● Radni domet do 1.000 km

Pet osnovnih razloga zašto izabrati Volvo FM sa pogonom na tekući plin

Ne postoji nijedan sličan kamion na tržištu. Provjerite šta ga čini jedinstvenim i zašto je on sjajan izbor za vaše poslovanje i okolinu.

Istaknite se u odnosu na konkurenciju

Zahtijevaju li vaši klijenti održiv prevoz? Dobro. Volvo FM LNG nudi trenutno smanjenje emisije CO2 za 20%*. A ne morate čak ni pristati na kompromise u pogledu nosivosti ili produktivnosti. A ni u pogledu konkurentnosti.

Nabavite pravo rješenje

Motor je srce svakog kamiona. Motor na plinski pogon zasniva se na našem najnovijem motoru D13K. Međutim, mi smo to dodatno usavršili, sa inovativnim rješenjima na plinski pogon. Rezultat? Motor G13C sa efikasnošću koja se može mjeriti sa dizelskim pogonom. A možete očekivati i iste intervale servisiranja, pouzdanost i performanse.

* To pokriva emisiju vozila tokom upotrebe, poznatu pod nazivom „tank-to-wheel“ (od rezervoara do točka).

Kako djeluje?

Upotreba vozila na plinski pogon ne bi samo značajno pomogla u zaštiti okoliša. Također bi koristila našoj kompaniji smanjenjem direktnih i indirektnih troškova.
Društvo zahtijeva čišća alternativna goriva. Ukapljeni prirodni plin pruža potencijal kao trenutno i dugoročno rješenje sa značajno manjim utjecajem na klimu.

Prema nultoj stopi emisije

Efikasnost potrošnje energije i alternativna goriva veoma su važni u našoj strategiji prelaska na održivije načine prevoza. Volvo FM LNG na plinski pogon nudi trenutno smanjenje emisije CO2 za 20%*. A mogućnost pogona na ukapljeni prirodni bioplin znači potencijalno smanjenje od 100%*. Ovaj kamion otvara dugoročne mogućnosti prelaska na obnovljiva goriva, što nas čini manje zavisnima od fosilnih goriva.

Sve su to važni koraci prema našoj viziji nulte stope emisije CO2 i održivim prevozima kako u pogledu zaštite okoliša, tako i u pogledu vašeg poslovanja. Saznajte više o našim ambicijama u vezi sa alternativnim gorivima.

* To pokriva emisiju vozila tokom upotrebe, poznatu pod nazivom „tank-to-wheel“ (od rezervoara do točka).

Saznajte više o našim ambicijama u vezi sa alternativnim gorivima

Smanjite svoj utjecaj na okoliš

Naš kalkulator otiska omogućava vam da saznate kako možete smanjiti svoj negativni uticaj na okolinu pomoću naših motora sa pogonom na tekući plin, a istovremeno zadržati performanse koje se mogu mjeriti sa dizelskim motorima.

OSTANITE U TOKU SA KAMIONOM VOLVO FM LNG

Lokalni distributer kompanije Volvo Trucks redovno će vas informisati o novostima u vezi sa kamionima na plinski pogon u vašoj državi.