Kamioni

Volvo FMX je kamion koji uvijek isporučuje, na cesti i pored nje.

Neki zadaci se trebaju nesmetano obavljati, čak i kada su uslovi izazovni. Volvo FMX je najmoćniji građevinski kamion kompanije Volvo Trucks do danas i olakšaće vam najteže zadatke, bilo da postoji cesta ili ne. Prilagodite ga svojim potrebama i uslovima u kojima ćete ga koristiti. 

Ići van poznatih granica

Ne dozvolite da vas teren zaustavi

Snaga prilagođena vašim zadacima

Detalji o pogonskom sklopu modela Volvo FMX

Sljedeći korak evolucije

Sofisticiraniji i samouvjereniji nego ikad

Nekoliko činjenica o kamionu Volvo FMX

Snage motora: 330–540 KS
Šest veličina kabine
Dizel, biodizel, HVO i električni
Odstojanje od tla do 300 mm
Detaljne informacije u specifikacijama

Prilagođeno za vašu produktivnost

Šasija napravljena za vaš posao

Veliki izbor usluga

Učinite svoje poslovanje još unosnijim

Pogledajte karakteristike koje ima Volvo FMX u interaktivnoj brošuri proizvoda >

Opcije kabine za Volvo FMX

Volvo FMX ističe

Kako ostali komentarišu Volvo FMX?

Nikad ne znamo šta je pred nama. Teren se mijenja i ono što vam se čini u jednom trenutku, u sljedećem se može brzo promijeniti.

Usluge koje podržavaju vaše poslovanje

Dodatna oprema za vaš kamion

Učinite ga svojim

Česta pitanja za Volvo FMX

U sve naše kamione ugrađujemo visokokvalitetne komponente koje kombinujemo tako da vam ponudimo efikasan i izdržljiv kamion, optimizovan za vašu upotrebu. Osim toga, Volvo FMX ima vanjski dio kabine koji može podnijeti teške uslove bez oštećenja. Čvrsta prednja strana koja ima strmi pristupni ugao, štitnik kartera i čelični branik koji štite prednja svjetla i ostale komponente, samo su neki od primjera. A ostali primjeri su visoko odstojanje od tla i čvrste instalacije osovina. Sve u svemu, teško da može bolje od ovog.

Naravno da možete! Možete ga dobiti sa jednom, dvije ili tri pogonske osovine. Što znači da ga možete dobiti u konfiguraciji 4×4 ili 6×6. Pored toga, možete ga dobiti u kombinaciji 8×6 ako trebate prevoziti teški teret u zahtjevnim uslovima. Ako vam treba više nosivosti, na raspolaganju su vam kombinacije 10×4 i 10×6.

To, naravno, zavisi od toga koju verziju ste odabrali. Ali uopšteno govoreći, kabine su udobnije od onih koje je imao prethodni Volvo FMX. Dnevna kabina je napravljena da vam pruži prostor potreban za vožnju i upravljanje zadacima uz optimizaciju dužine teretne platforme. Kabina za spavanje i kabina Globetrotter nude obilje prostora i odličnu udobnost za boravak noću.

Da, možete! Svi naši motori D11 i D13 mogu raditi koristeći HVO, a neki od njih rade i na biodizelu.

Otiđite do svog prodavca i upoznajte Volvo FMX.

Imate li pitanja? Želite li razgovarati s nekim o svom budućem kamionu? Ili znate da ste spremni izvršiti nadogradnju na novi Volvo FMX?