Kamioni

Troškovi i ekološki otisak

Gorivo i zaštita okoliša

Funkcija Gorivo i okoliš u sistemu Dynafleet omogućava vam praćenje performansi vaših kamiona i ekonomičnosti vozača. Stvarajte izvještaje na osnovu širokog raspona parametara za samo nekoliko sekundi – i otkrijte zašto jedan vozač koristi više goriva od drugog. Usluga je brza i tačna, a pomaže vam prepoznati potencijalne uštede koje mogu donijeti bolje konačne rezultate i smanjiti ekološki otisak.

Ko je vaš najbolji vozač?

Rezultat ostvaren u funkciji Fuel Efficiency omogućava vam pregled rezultata potrošnje goriva vaših vozača i njihovih kamiona. Prema rangu od 0 do 100 rezultat prikazuje rad u četiri glavna područja: prilagođavanje brzine, primjena motora i mjenjača, predviđanje i kočenje te mirovanje.

Funkcija Gorivo i okoliš omogućava vozačima kontrolu i modifikaciju tehnika vožnje dok su na cesti. Potencijalno im može pomoći da smanje potrošnju goriva do 5%.

TRENDOVI I OBUKE

Poznavanje rezultata bodovanja efikasne potrošnje goriva omogućava vam detaljno poređenje vozača. Te informacije, u kombinaciji s efikasnom obukom vozača, pomažu vam u kontroli potrošnje goriva tokom vremena.

Razvijte svoje poslovanje

Unapređivanje ekonomične potrošnje goriva smanjuje vaš utjecaj na okoliš. Precizna dokumentacija o emisijama može vam pomoći stvoriti i održati ekološki savjesne kupce. Izvještaji o emisijama lako se izrađuju i prema potrebi se mogu automatski slati kupcima. Izvještaji o gorivu i zaštiti okoliša dostupni su za kamione na dizelski i plinski pogon.

Obučavanje vozača

Pružite svojim vozačima savjete koji su im potrebni za optimizovanje tehnike vožnje. Čak i dok voze. Funkcija Driver Coaching ugrađena je u kabinu i pruža stalnu analizu dok ste na cesti. To je neprocjenjiv i odzivan alat stvoren kao pomoć za ostvarenje konačnog rezultata. 

Ključne prednosti

  • Pregledajte potrošnju goriva, pređene udaljenosti, nivoe emisije i još mnogo toga
  • Analizirajte performanse efikasne potrošnje goriva pojedinačnih vozača
  • Jasni izvještaji prikazuju područja na kojima možete smanjiti troškove i potiču stalne uštede tokom vremena
  • Sistem upozorenja pruža informacije o značajnim promjenama u potrošnji goriva, kao i potencijalnim krađama goriva
  • Izvještaji o nivoima emisija mogu se automatski slati ekološki svjesnim klijentima
  • Izvještaji su dostupni za kamione na dizelski i plinski pogon.

Želite saznati više?

Naši distributeri – stručnjaci su za sistem Dynafleet. Porazgovarajte sa lokalnim distributerom da biste saznali više o uslugama na području uštede goriva i zaštite okoliša.