Kamioni

BOSNA I HERCEGOVINA

×
Pratite rad i efikasnost uz uslugu Fuel and Environment (Gorivo i okoliš)

Troškovi i ekološki otisak

Gorivo i zaštita okoliša

Funkcija Gorivo i okoliš u sistemu Dynafleet omogućava vam praćenje performansi vaših kamiona i ekonomičnosti vozača. Stvarajte izvještaje na osnovu širokog raspona parametara za samo nekoliko sekundi – i otkrijte zašto jedan vozač koristi više goriva od drugog. Usluga je brza i tačna, a pomaže vam prepoznati potencijalne uštede koje mogu donijeti bolje konačne rezultate i smanjiti ekološki otisak.

Ko je vaš najbolji vozač?

Rezultat ostvaren u funkciji Fuel Efficiency omogućava vam pregled rezultata potrošnje goriva vaših vozača i njihovih kamiona. Prema rangu od 0 do 100 rezultat prikazuje rad u četiri glavna područja: prilagođavanje brzine, primjena motora i mjenjača, predviđanje i kočenje te mirovanje.

Funkcija Gorivo i okoliš omogućava vozačima kontrolu i modifikaciju tehnika vožnje dok su na cesti. Potencijalno im može pomoći da smanje potrošnju goriva do 5%.
Volvo trucks managing dynafleet fuel environment open door sunny

TRENDOVI I OBUKE

Poznavanje rezultata bodovanja efikasne potrošnje goriva omogućava vam detaljno poređenje vozača. Te informacije, u kombinaciji s efikasnom obukom vozača, pomažu vam u kontroli potrošnje goriva tokom vremena.

Volvo trucks managing dynafleet fuel environment green truck

Razvijte svoje poslovanje

Unapređivanje ekonomične potrošnje goriva smanjuje vaš utjecaj na okoliš. Precizna dokumentacija o emisijama može vam pomoći stvoriti i održati ekološki savjesne kupce. Izvještaji o emisijama lako se izrađuju i prema potrebi se mogu automatski slati kupcima. Izvještaji o gorivu i zaštiti okoliša dostupni su za kamione na dizelski i plinski pogon.

Dynafleet Fuel and Environment makes it easier to monitor the performance of trucks and drivers.

Obučavanje vozača

Pružite svojim vozačima savjete koji su im potrebni za optimizovanje tehnike vožnje. Čak i dok voze. Funkcija Driver Coaching ugrađena je u kabinu i pruža stalnu analizu dok ste na cesti. To je neprocjenjiv i odzivan alat stvoren kao pomoć za ostvarenje konačnog rezultata. 

Ključne prednosti

  • Pregledajte potrošnju goriva, pređene udaljenosti, nivoe emisije i još mnogo toga
  • Analizirajte performanse efikasne potrošnje goriva pojedinačnih vozača
  • Jasni izvještaji prikazuju područja na kojima možete smanjiti troškove i potiču stalne uštede tokom vremena
  • Sistem upozorenja pruža informacije o značajnim promjenama u potrošnji goriva, kao i potencijalnim krađama goriva
  • Izvještaji o nivoima emisija mogu se automatski slati ekološki svjesnim klijentima
  • Izvještaji su dostupni za kamione na dizelski i plinski pogon.

Želite saznati više?

Naši distributeri – stručnjaci su za sistem Dynafleet. Porazgovarajte sa lokalnim distributerom da biste saznali više o uslugama na području uštede goriva i zaštite okoliša.