Kamioni

Jednostavno usklađivanje

Driver Times (Vremena vozača)

Ostvarite više raspoloživih radnih sati. Uz funkciju vremena vozača u sustavu Dynafleet direktno ćete vidjeti koji vozač je najprikladniji za novo zaduženje, koji bi se trebao odmoriti ili čak završiti taj dan sa poslom. S tim informacijama nadohvat ruke možete povećati svoje prihode uz primjenu istog kapaciteta.

Podaci o vozačima za jednostavno planiranje

Na planiranje i administraciju možete potrošiti manje vremena. Da biste poduprli efikasno planiranje prijevoza, Dynafleet vam odmah daje do znanja koliko vremena svaki vozač može utrošiti na nove naloge, na temelju propisa EU-a o vremenu vožnje i odmora. Detalji o vožnji i odmoru korisni su za fakturisanje i obračun plaća vozača.

Daljinsko preuzimanje podataka tahografa

Brza i efikasna funkcija vremena vozača Dynafleet omogućava vam preuzimanje podataka iz tahografa iz kancelarije bez obzira na to gdje se nalaze kamion i vozač. To olakšava vođenje evidencije. I šalje 20-minutna ručna preuzimanja u zaborav.

Uz uštedu od 20 minuta po preuzimanju tahografa na voznom parku od 40 kamiona uštedjećete 13 sati mjesečno. To je cijeli dodatni mjesec godišnje koji se može potrošiti na produktivniji način.

Jednostavno. Jasno. I u skladu sa zakonom

Propisi o radnom vremenu vozača, radni sati, upravljanje vremenom odmora i još mnogo toga. Dynafleet prati sve aktivnosti vozača prikazom ključnih informacija na ekranu i u izvještajima o aktivnostima vozača. Funkcija Driver Times (Vremena vozača) dodatno pomaže vozaču da uskladi vremena vožnje i odmora u kamionu sa zakonskim zahtjevima i propisima.

Ključne prednosti

  • Automatizovano preuzimanje podataka iz memorije tahografa i digitalnih podataka s kartice vozača. Svi podaci čuvaju se u sistemu Dynafleet i dostupni su u svakom trenutku
  • Funkcija prognoze u aplikaciji Driver times stalno prati vremena vozača i upozorava voditelja voznog parka prije bilo kakvog kršenja
  • Služi kao osnova za ispostavljanje faktura i izračun plaća vozača
  • Lakše upravljanje i zadovoljavanje propisa o radnom vremenu i odmoru vozača
  • Jednostavnije planiranje i administracija

Sada je pravo vrijeme

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo Trucks može vam pomoći otkriti koje vam usluge Dynafleet odgovaraju i kako ih možete najbolje iskoristiti.