Kamioni

Energija i okoliš u sistemu Dynafleet

Za električne kamione


Energija i okoliš u sistemu Dynafleet je osnovni alat u usluzi Volvo Connect za menadžere voznih parkova koji žele povećati produktivnost i energetsku efikasnost svojih električnih kamiona. Dostupna samo s Dynafleet sistemom upravljanja voznim parkom, ova usluga pruža jasan pregled načina na koji se električna vozila koriste, uključujući njihovu potrošnju energije, udaljenost vožnje i još mnogo toga. Prilagođeni izvještaji olakšavaju praćenje performansi električnih kamiona i efikasnosti vozača, kao i brzo prepoznavanje i praćenje područja poboljšanja. Obuka vozača, dostupna kao opcija, daje vozačima povratnu informaciju u stvarnom vremenu o njihovoj efikasnosti dok voze i odličan je način da se poboljša i održi njihova tehnika.

Uz funkciju Energija i okoliš u sistemu Dynafleet

Kako najbolje iskoristiti električni kamion? Ključno je maksimizirati vrijeme između zaustavljanja punjenja. Ali s toliko različitih faktora koji utječu na potrošnju energije, od tipova ruta kojima vozila voze do vještine vozača, znanje kako napraviti poboljšanja mogu biti izazov. Energija i okoliš u sistemu Dynafleet daje smisao podacima i daje menadžerima voznih parkova uvide koji su im potrebni za optimizaciju učinka svog voznog parka.

• Dobijte jasan pregled potrošnje energije, udaljenosti vožnje i još mnogo toga za električne kamione i vozače

• Dobijte detaljne izvještaje o potrošnji energije naglašavajući područja poboljšanja troškova i podržavajući dosljedne uštede tokom vremena

• Redovno primajte automatizirane i prilagođene izvještaje e-poštom

• Pratite performanse vozača i voznog parka s bilo kojeg pametnog uređaja

• Odaberite opciju za obuku vozača da poboljšate i održite vozačeve performanse i energetsku efikasnost (zahtijeva INFODF ili INFONDF)

Prilagođeni izvještaji poboljšavaju performanse voznog parka

Energija i okoliš u sistemu Dynafleet omogućuje menadžerima voznih parkova da budu korak ispred s prilagođenim izvještajima koji pokrivaju više od 100 parametara prilagođenih električnim kamionima, uključujući potrošnju energije, korištenje kočnica, zastoje i topografiju rute. Prijavite se za izvještaje putem e-pošte kako biste redovno pratili učinak vašeg voznog parka, vozila i vozača. Za dijeljenje, izvezite rezultate u PDF i Excel ili podijelite izvještaj direktno iz usluge Volvo Connect.

Obuka vozača poboljšava tehniku vožnje

Obuka vozača pomaže vozačima da poboljšaju svoju tehniku kroz ocjenu energetske efikasnosti koja se ažurira u realnom vremenu dok se vozi električni kamion. Savjeti i prijedlozi na ekranu pomažu vozaču da identificira područja na kojima će prilagođavanje imati pozitivan uticaj. Ova usluga je dostupna kao opcija u okviru Energija i okoliš u sistemu Dynafleet i zahtijeva INFODF ili INFONDF.

Kako funkcionira ocjena energetske efikasnosti?

Energetska efikasnost je ocijenjena od 0 do 100 i prikazuje performanse kamiona i vozača iz perspektive energetske efikasnosti u četiri ključna područja:

• Predviđanje i upotreba kočnice

• Korištenje pogonske linije

• Brzina

• Zastoj

Ocjena energetske efikasnosti također omogućava upoređivanje različitih primjena vozila (npr. konstrukcija i distribucija).

Izvještaj o energetskoj efikasnosti i aplikacija Volvo Connect

Izvještaj o energetskoj efikasnosti je interaktivni alat za analizu efikasnosti kompletnog voznog parka, pojedinačnih vozila ili pojedinačnih vozača. Pregled izvještaja daje trenutne povratne informacije o područjima poboljšanja. Vozila i vozači se rangiraju na osnovu njihovog rezultata. Izvještaj o trendu kombinira ocjenu energetske efikasnosti s potrošnjom energije do 13 mjeseci kako bi se pratili rezultati tokom vremena. Na mobilnim uređajima, pojednostavljeni prikaz usluge za očuvanje energije i okoliša je uvijek pri ruci putem aplikacije Volvo Connect.

Ostale usluge za električne kamione

Savršen paket

Vaš lokalni distributer kompanije Volvo može vam pomoći u pronalaženju paketa Dynafleet koji najbolje odgovara vama i vašem poslovanju.